Eindelijk weer volk op de rode loper voor Filmfestival Oostende

Het ‘filmfestival van één dag’ mag tevreden terugblikken op de eerste FFO Night.© EFO
Het ‘filmfestival van één dag’ mag tevreden terugblikken op de eerste FFO Night.© EFO
Redactie KW

Een paar honderd toeschouwers woonden in Kinepolis Oostende zaterdagavond 19 juni de première bij van de film ‘Mijn vader is een saucisse’. Deze eerste FFO Night werd ook in 18 bioscopen in Vlaanderen uitgezonden en was een succes.

Filmfestival vierde de heropening van de bioscopen en de herstart van het filmjaar met de première van Mijn vader is een saucisse , een film van Anouk Fortunier met Johan Heldenberg. De cineaste bekende op de openingsavond dat de film ontstaan is tijdens lange zeedijkwandelingen in Oostende.

Rode loper

Toch was de start van het filmjaar in een ander opzicht opmerkelijk: voorafgaand aan de filmvertoning werd in 18 cinemazalen een half uur durende show uitgezonden met een rode loper, interviews met de cast en de mensen van het filmfestival.

“Een mooie promotie voor Oostende maar vooral voor de Vlaamse film die we met Filmfestival Oostende blijven ondersteunen”, zo duidde Peter Craeymeersch.

Nog meer films

En er volgt meer: Op 24 juli wordt zo ook The man who sold his skin met master Koen De Bouw getoond. Begin september pakken ze uit met de tv-serie Onder Vuur die in Oostende werd opgenomen en nadien met Rookie , de nieuwe film met Matteo Simoni en Veerle Baetens.

In oktober wordt dan ook Red Sandra vertoond, de nieuwe film van Jan Verheyen die gepland was als openingsfilm van het afgelaste festival eerder dit jaar. (EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.