Zoute Grand Prix in Knokke lijkt gered na zware financiële problemen: “Enorme opluchting”

Ondanks twee succesvolle edities in 2022 en 2023 heeft de Zoute Grand Prix enkele moeilijke jaren achter de rug. © MM
Redactie KW

Goed nieuws voor de Zoute Grand Prix in Knokke: het mondaine auto-evenement van de broers Bourgoo lijkt gered. Maandag werd een herstelplan goedgekeurd door bijna alle schuldeisers, zo bevestigen ze zelf.

Ondanks twee succesvolle edities in 2022 en 2023 heeft de Zoute Grand Prix enkele moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf achter het event kampte volgens de jongste jaarrekening uit 2022 met een negatief eigen vermogen van 1 miljoen euro, torst 4,5 miljoen schulden en genereert niet genoeg cash om alle verplichtingen te dekken. Dat was volgens de organisatie vooral het gevolg van de coronaperiode.

Bedrijvendokter

Er komt nu een kapitaalsverhoging door bedrijvendokter CIM Capital, maar eerst moest daarvoor een herstelplan goedgekeurd worden. En dat gebeurde maandag voor de rechtbank van Brugge. “62 van de 64 resterende schuldeisers gingen akkoord met het plan”, zegt Filip Bourgoo. “Een enorme opluchting.”

Als er geen beroep komt, en die kans is klein, krijgt Zoute Grand Prix een kapitaalinjectie en komt het in handen van CIM Capital en ligt de weg voor de verdere toekomst open. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier