Zora en Marie organiseren op 18 en 19 december ‘Kerst in De QV’ in Tielt

Zora (l.) en Marie organiseren in de eerste eindejaarsperiode die ze kunnen openen meteen Kerst in De QV. © TOM VAN HOUTTE
Tom Van Houtte

Zora Van Nieuwenhuyse en Marie De Cloet nodigen iedereen in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 december uit op ‘Kerst in De QV’ om, in de tuin van hun eetcafé in Tielt, hun favoriete feestdag al een weekje op voorhand te vieren.

Marie en Zora baten sinds begin oktober 2020 De QV uit. Echt veel plezier hebben ze nog niet beleefd aan hun nieuwe carrièrewandel, temeer omdat ze hun eetcafé zowat een half jaar gesloten moesten houden door de coronamaatregelen. “Voor ons wordt het de eerste kerstperiode in De QV. We weten nog niet goed wat we ervan moeten verwachten.”

In de tuin

De dames blijven alleszins niet bij de pakken zitten en organiseren op zaterdag 18 en zondag 19 december een kerstmarktje in de tuin van De QV. “We schuimen zelf graag kerstmarkten af en vooral Zora is dol op de meest kitscherige kerstkaartjes en kersttruien”, zegt Marie. “Bovendien leent onze tuin zich uitstekend voor zo’n evenement. We kunnen een mooie U vormen met kraampjes en de bezoekers kunnen in het midden postvatten om iets te eten en te drinken, want daar zal het niet aan ontbreken.”

Logischerwijs zal De QV dat weekend de normale kaart niet serveren, maar in de namiddag zoetigheden als poffertjes en ’s avonds hamburgers en ook de typische kerstklassiekers onder de dranken zoals glühwein, chocoretto (chocolademelk met amaretto) en jenever. “Pintjes tappen we natuurlijk ook en de BOB’s van dienst en kinderen zullen gewoon frisdrank kunnen bestellen”, geeft Zora mee.

Nu we het toch over kinderen hebben: zij krijgen op zondagnamiddag rond 15 uur het bezoek van de enige, echte Kerstman, die cadeautjes bij zal hebben. Nog die namiddag komt het Tieltse koor Amuzang kerstliederen zingen.

Kerstkaartjes

“Enkele van de kraampjes die in de tuin zullen staan, zijn atelier.RAAK, met kerstkaartjes van Rani De Backer, en Guapa-juwelen van Lieselot Cauwelier. Er kunnen er nog een paar bij.” Geïnteresseerden mogen mailen naar deqv@outlook.be.

De kerstmarkt is zowel op zaterdag als zondag vanaf 14 uur tot sluiting toegankelijk. “Er moet geen pijnlijke keuze worden gemaakt, want we zijn bewust uit het vaarwater gebleven van de kerstmarkt georganiseerd door de Tieltse Middenstand op de Markt. Die vindt een week eerder plaats”, klinkt het nog bij de dames, die de coronaregels zullen toepassen zoals ze op dat moment gelden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.