Zesdaags festival FTI brengt technologie en innovatie op spectaculaire wijze samen

Kinderen kunnen aan de slag gaan met Minecraft en de basisconcepten van programmeren leren. © Jonas Verbeke
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Van zaterdag 16 tot en met donderdag 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation (FTI) plaats in Kortrijk. FTI is hét zesdaagse festival waar technologie en innovatie samenkomen in een groots spektakel met twee epicentra op het Buda-eiland en LandMarck. Wat is er waar en wanneer te zien? We nemen je mee op sleeptouw.

Partner content

Op FTI ontdek je de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en technologieën die onze toekomst vormgeven. Het festival bestaat uit vijf deelfestivals – namelijk Club of the Future, FuturED, Learning Bytes Festival, B2B-event FTR CONF en UNWRAP Arena – verspreid over twee locaties: Buda-eiland en LandMarck.

Ontdek, leer en speel op Buda-eiland

Op het Buda-eiland in het centrum van de stad kan jong en oud zijn hart ophalen in de BUDAfabriek. Daar is er met de UNWRAP arena een heuse ontdekkingstocht door de gamewereld. Ontdek hoe een game gemaakt wordt en speel zelf mee op groot scherm. In de epische esports arena neem je het op tegen professionele esporters of je vrienden. De toegang is gratis.

Je kan natuurlijk een grote variatie aan games ontdekken tijdens het UNWRAP festival.
Je kan natuurlijk een grote variatie aan games ontdekken tijdens het UNWRAP festival. © Jonas Verbeke

Wie wil ontdekken hoe het onderwijs van de toekomst er zal uitzien, kan terecht in Broelkaai 6 aan de verlaagde Leieboorden. Daar zie je hoe verschillende technologische toepassingen in een klas zullen ingepast worden. De tijd van bord en krijt ligt al ver achter ons, maar er staat nog heel wat te gebeuren. FuturED neemt je mee door de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs. Leer bij aan de hand van boeiende virtual reality-ervaringen, ontdek het nieuwe leren van op afstand en dompel jezelf onder in interactieve installaties.

FuturED neemt je mee door de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs.
FuturED neemt je mee door de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs. © gf

In BUDALys kunnen fans van Minecraft op 16 en 17 maart de interactieve workshop ‘Bouw & Codeer: leer programmeren met CodeFever in Minecraft Education’ volgen. Deze workshop biedt een unieke kans voor kinderen tussen 7 en 16 jaar om spelenderwijs aan de slag te gaan met het meest verkochte computergame aller tijden: Minecraft. Met visuele blokjes leren kinderen de basisconcepten van het programmeren, een onmisbare skill in onze steeds digitalere wereld.

LandMarck, dans in de club van morgen

Wie benieuwd is hoe de club van de toekomst er gaat uitzien, moet zo snel mogelijk een ticket kopen voor één van de drie concerten in de grote hal op LandMarck, de voormalige site Van Marcke. Aan de hand van een spectaculaire projecties zullen muziek en beeld één worden tijdens Club of the Future. Stap binnen in de wereld van immersieve video-installaties en beleef een onvergetelijke clubervaring. Visuals omringen je overal waar je kijkt – op gevels, plafonds, balken, zijwanden – en creëren een visueel spektakel dat een extra dimensie toevoegt aan de muziek.

Deze ervaring is uniek in Kortrijk en zal de toeschouwer nog lang op het netvlies gebrand staan. Onder meer Amber Broos brengt samen met Jeroen Delodder en Yves Deruyter vlammende technobeats op 16 maart. Max Cooper brengt een visueel spektakel gekoppeld met beats op 20 maart en local heroes Goose spelen hun thuismatch op 21 maart.

Alle info en tickets op www.ftikortrijk.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier