Zap Mama en Dreadzone worden headliners op Afro C Festival in Bredene

De evenementenweide van het Paelsteenveld naast het MEC Staf Versluys wordt op 16 en 17 augustus de plek bij uitstek om te genieten van wereldmuziek. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Bredene pakt dit jaar de draad van de wereldmuziek weer op. Het tweedaagse Afro C Festival brengt straks niet alleen bekende groepen uit de vier windstreken, bezoekers zullen er ook kunnen proeven van Argentijnse, Marokkaanse, Tibetaanse, Jamaïcaanse en Afro-Caribische specialiteiten. Op zaterdag is er ook een wereldculturenmarkt op het festivalterrein.

“Het Bredense Afro C Festival is uniek aan de Belgische kust. Het is niet alleen een gratis festival, op de twee podia staan straks bands die nergens anders te horen zijn”, blikt schepen van Toerisme en Cultuur Alain Lynneel al vooruit.

De evenementenweide van het Paelsteenveld naast het MEC Staf Versluys wordt op 16 en 17 augustus volgens de schepen de plek bij uitstek om te genieten van wereldmuziek.

Omar Perry headliner op vrijdag

De aftrap van het Afro C Festival wordt op vrijdag 16 augustus gegeven door La Dame Blanche (Cuba). De zangeres van het gezelschap is de dochter van de orkestleider van de Buena Vista Social Club. De Chileense groep Calle Mambo brengt vervolgens Latijns-Amerikaanse folk gemixt met moderne elektronische beats.

Headliner op vrijdag wordt de bekende reggae artiest Omar Perry, zoon van Lee Scratch Perry, die in 2015 te gast was in Bredene. Omar Perry heeft reggae in het bloed. Het festival wordt op de eerste dag afgesloten met tropical vibes van de Oostendse DJ Bobalicious.

Twee podia, kinderweide en wereldculturenmarkt op zaterdag

Op zaterdag start het festival al in de namiddag op twee podia. In The Garden kan je deelnemen aan een waaier van workshops waaronder Afrikaanse dans, djembé-sessies en Salsalessen. “Als aangename afwisseling tussen de talrijke optredens door zijn er tijdens de tweede festivaldag een wereldculturenmarkt en kinderweide”, gaat Lynneel verder.

In de Marquee staat onder andere Shantel & Bucovina Club Soundsystem met aanstekelijke Balkanmuziek. De band scoorde een megahit met ‘Disko Partizani’. Nog in de Marquee staat Gaïsha op de planken, een buitengewone samenwerking tussen de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aïsha Hascal en een groep uitmuntende muzikanten uit de Belgische muziekscene. De groep brengt Oosterse psychedelische muziek.

Op het hoofdpodium staan op zaterdag vijf groepen geprogrammeerd. Headliners zijn Zap Mama en Dreadzone. Zap Mama (B) viert haar fenomenale carrière met een geweldig concert ‘Best of Zap Mama’. De groep rond frontvrouw Marie Daulne zorgt voor een eclectische sound met Afrikaanse invloeden. Die unieke mix leverde haar dan ook meerdere Grammy Awards op. Dreadzone (UK) sluit het Afro C Festival af met een feest van basszware dubwise dansbaarheid.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier