Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival

De leerlingen van Wij-land, samen met de directie, leerkrachten en leden van de ouderraad. (foto ACK) © Annie Callewaert
Redactie KW

VBS Wij-land en de ouderraad slaan de handen in elkaar om een festival te organiseren. “Het is de bedoeling het hele dorp te betrekken bij het festival.”

Het festival vindt plaats op vrijdag 31 mei. “De bedoeling is er een echt buurtfeest van te maken”, vertelt Pieter Formesyn, directeur van het Wij-Land. “We willen een verbindende factor zijn tussen de mensen die in het dorp wonen en de school. Daarom dat we ook alle verenigingen aanspraken om aan het festival deel te nemen. Ze waren allen meteen enthousiast om mee te werken.”

“We starten om 17 uur met openklasmomenten. Er is allerlei lekkers te eten en verfrissends te drinken, er zullen optredens van de kinderen zijn en er is ook een vrij podium”, vertelt Sarah Morlion van de ouderraad. “Ook die dag zal het nieuwe zebrapad plechtig worden ingehuldigd. De toegang tot het festival is volledig gratis.”

Wegmarkering

Gedurende het festival zal de Barbeelstraat worden afgesloten. “De kinderen kunnen zich laten schminken. In de Barbeelstraat komen er springkastelen en speeltoestellen. Deze straat is ook de toegangsweg tot de school”, aldus Maaike Barbary, lid van de ouderraad.

“We zitten met onze school een beetje verder van het centrum en mensen weten vaak niet dat er hier een school is. Net daarom is het belangrijk dat er niet enkel een zebrapad ligt, maar dat er ook nog eens opvallende wegmarkeringen worden geplaatst rondom het zebrapad”, vertelt directeur Pieter Formesyn. “Voor onze leerlingen zal het iets veiliger zijn om naar de school te komen.”

“Het zebrapad wordt officieel geopend op 31 mei. Iedereen is van harte welkom. We hopen in ieder geval dat het doel, verbinding scheppen, kan worden gerealiseerd.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier