Wereldkampioen garnalenpellen kroont zich nu ook tot Belgisch kampioen: “Amper twee gram verschil”

Nadine Deetens uit Zwankendamme, de regerende wereldkampioene die dit jaar ook Belgisch kampioen werd in Oostduinkerke. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op zaterdag 29 juni vond in Oostduinkerke het Belgisch Kampioenschap Garnalenpellen plaats, voor de derde keer op rij georganiseerd door de Koninklijke Orde van de Paardenvisser. Winnaar was Nadine Deetens, de KW Krak van Brugge.

Wereldkampioene Nadine Deetens uit Zwankendamme bij Brugge kroonde zich dit jaar ook tot Belgisch kampioen garnaalpellen.

De Belgische kampioene van vorig jaar, Chantal Goes uit Bredene, eindigde op de tweede plaats met 112 gram gepelde garnalen. Ann Dalle uit Sint-Kruis Brugge behaalde de derde plaats met 105 gram.

Twee gram verschil

Het verschil tussen de eerste en tweede plaats was minimaal, slechts 2 gram. Vorig jaar pelde Chantal Goes 152 gram garnalen in 10 minuten, maar dit jaar waren de garnalen iets kleiner en pelde ze 112 gram.

Chantal Goes uit Bredene en Nadine Deetens uit Zwankendamme, de regerende wereldkampioene die dit jaar ook Belgisch kampioen werd.
Chantal Goes uit Bredene en Nadine Deetens uit Zwankendamme, de regerende wereldkampioene die dit jaar ook Belgisch kampioen werd. © PG

Hierdoor moest ze de wereldkampioene Nadine Deetens, die net 2 gram meer garnalen pelde, voor laten gaan in een spannende strijd om de Belgische titel.

(PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier