Volkskermis voor jong en oud in Middelkerke

Het bestuur van Krokodille Kermesse: Xavier Kerckenaere, Jan Gebbert, Peter De Pauw en Johan Casselman. (foto MD)
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Het eerste weekend van mei staat al jarenlang rood omcirkeld in de agenda’s van feestvierders en gezinnen in Middelkerke. Dan is het tijd is voor de legendarische Krokodille Kermesse! Dit volksfeest belooft een weekend vol vertier, lekker eten en muzikale ambiance te worden.

De motor achter dit bruisende gebeuren is Johan Casselman. “Krokodille Kermesse is nog een echte volkskermis, met alles erop en eraan”, zegt hij. “En dat is geen loze belofte, want het programma staat bol van de activiteiten die jong en oud zullen bekoren. Er is een goeie samenwerking met Johan en Ending van Resto Mijn Plezier en Xavier en Valerie van Brasserie Kroko. Zij zorgen ook voor een geanimeerde rommelmarkt.”

Koffie en accordeon

Er wordt afgetrapt op vrijdagavond, in Resto Mijn Plezier. Vanaf 18 uur kunnen kaartliefhebbers hun hart ophalen tijdens de koffiekaarting, gesponsord door Grootmoeders Koffie.

“Voor een inleg van slechts drie euro maak je kans op geweldige prijzen, terwijl je geniet van heerlijke koffie. Maar ook Brasserie Kroko doet mee aan de openingsavond, met een heerlijk aanbod van ovenkoeke met schelle van de zeuge, sla, friet en saus naar keuze voor slechts 12,50 euro. Terwijl je smult van dit lokale lekkers, word je getrakteerd op sfeervolle muziek van accordeonist Johan Decapmaeker”, klinkt het.

Vis en ezel

Op zaterdag start de dag bij Brasserie Kroko met een rommelmarkt, waar koopjesjagers hun hart kunnen ophalen en snuisteren tussen allerlei schatten.

“Om 12 uur begint in Mijn Plezier de Derde Grote Prijs Krokodillekermesse Darts. Vooraf inschrijven is aanbevolen! En voor de visliefhebbers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de open hengelwedstrijd, in samenwerking met De Parelvissers. De vangst wordt gewogen na een paar uur vissen, en de winnaar gaat naar huis met een welverdiende prijs.”

“Op Camping Mijn Plezier staat een gratis springkasteel, maar het hoogtepunt is ongetwijfeld Schijt je Rijk, waar je kunt raden waar ezel Jefke zijn kakje achterlaat! Met 200 euro als hoofdprijs is het in ieder geval een gokje waard! Maar het feest stopt daar niet. Vanaf 20 uur zorgt DJ Gwentje voor een discobar bij Resto Mijn Plezier, waar je je dansmoves kunt tonen. En als kers op de taart treedt The Cover Store Experience om 22 uur op.”

Zingende Ober

Op zondag wordt het programma alleen maar smakelijker.

“Bij Resto Mijn Plezier begint de dag met een aperitiefconcert, waar je tussen 11 en 12 uur een gratis glas cava kunt krijgen. En de Zingende Ober zorgt voor extra sfeer. Voor de fijnproevers is er vanaf 13 uur een barbecue, voor slechts 24 euro per persoon. Vergeet niet tijdig in te schrijven! En natuurlijk staat DJ Gwentje klaar om de middag te vullen met heerlijke deuntjes. Ook bij Brasserie Kroko is het op zondag een waar culinair festijn, met een vis, vlees, kaas en breugelbuffet à volonté voor 31,50 euro per persoon. Het optreden van San en Jan, met schlagers en meezingers, begint om 16 uur.”

Op maandag sluit Krokodille Kermesse af met een knal. Bij Brasserie Kroko is het Hap en Tap dag, waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en tapas tegen democratische prijzen. En natuurlijk ontbreekt het pintje niet: voor slechts 2 euro kun je het feest op gepaste wijze afsluiten.

(PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier