Vijfde Stekkedonkerwandeling trekt langsde fraaie waterrijke natuurplekjes in Moorsele

Redactie KW

Vrijdag 26 november is het een beetje feest voor FERM. Dan kun je deelnemen aan de vijfde Stekkedonkerwandeling doorheen Moorsele. Die wordt telkens op de laatste vrijdag van november georganiseerd.

De tocht vertrekt aan café De Klokke. Je wandelt in eigen bubbel, of in je eigen groepje. Je kiest zelf het ritme en dit jaar krijg je een toegankelijke weg voor de kiezen, geen aardewegels of graspaden. Je kan dus gerust met je buggy of rolwagen de tocht afhaspelen.

Starten kan tussen 19 en 20 uur en het plannetje moet je veilig op de bestemming brengen. Deze Stekkedonkerwandeling is meer dan enkel wandelen. Je krijgt ook proevertjes of zeg maar een heuse hap en drank onderweg. Breng wel je zaklamp mee, want wie het juiste antwoord vindt op het woordspel én de schiftingsvraag goed invult, maakt kans op een lidmaatschap voor een jaar, of enkele gratis activiteiten. De zaklamp kan helpen om de pijltjes te vinden. Voor de verdwalers is er ook een noodnummer.

Gezellig samen zijn

Els Verbeke van Ferm geeft nog mee dat het de hoofdbedoeling is om eens gezellig samen te zijn en ondertussen enkele mooie paden langs waterrijke natuurplekken in de landelijke gemeente te tonen aan de deelnemers. De vorige keer was het ‘rootenat’, maar trotseerden toch meer dan vijftig dapperen de weersomstandigheden.

Dit keer hoopt Ferm om dit aantal misschien te verdubbelen. Naast deze wandeling organiseert Ferm een viertal kooklessen, een drietal namiddagen voor oudere leden, en ook aan de kinderen wordt gedacht in de paas- en herfstvakantie. Onlangs startte er ook een reeks lijndansen. Inschrijven voor de Stekkedonkerwandeling kan graag op voorhand, bij geert.persyn@telenet.be, bij de andere bestuursleden of in de Klokke.

(HVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier