Retroreeks ‘Middelkerke 25 jaar geleden’: April 1999

foto PBM
Redactie KW

In onze retroreeks ‘Middelkerke 25 jaar geleden’ keert journalist Paul Bruneel elke maand 25 jaar terug in de tijd.

Het paasweekend begint in mineur, want op paaszaterdag 3 april krijgt een groot deel van de gemeente te maken met een stroompanne. De reden is een kabel van 11.500 volt die doorgeslagen is aan de zeedijk. Diverse restaurants moeten hun klanten wegsturen en de deuren sluiten. De panne duurt anderhalf uur. Nog op 3 april is er de officiële opening van het Museum over het Kusttoerisme in de gebouwen van de Calidris in Westende.

In de permanente tentoonstelling wordt de geschiedenis van het kusttoerisme weergegeven. Er is slecht nieuws voor het gemeentepersoneel, want de gemeenteraad beslist dat zij voortaan in tweede klasse moeten reizen met de trein. De nieuwe regel geldt niet voor mandatarissen. De burgemeester en schepenen mogen verder gebruik maken van de zetels in eerste klasse.

De 25-jarige Katrien Vlieghe laat van zich spreken op de Special Olympics. Zij behaalt een gouden medaille in de triatlon. Hiervoor moest ze 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen. Praatgroep Ariane viert het 4-jarig bestaan. Motoren achter de praatgroep zijn Norbert Declercq en zijn echtgenote Monique.

Het echtpaar zorgde ervoor dat kanker bespreekbaar werd en zamelde sinds september 1997 al 1.280.000 Belgische frank in voor het Arianefonds. Ondertussen werd ook een afdeling opgestart in Koekelare. Negen Middelkerkse kampeerterreinen hebben nog geen brandveiligheidsattest en zij worden daarom op de vingers getikt. Ze krijgen tot 7 mei de gelegenheid om alle in orde te stellen. Het gaat om Mercator, Marva Park 1, Ponderosa, Ter Duinen, Tour-Camp, Viking, De Zeemeeuw en Tourist.

Camping Crystal Palace is gesloten, maar de exploitant voert saneringswerken uit. Mibac mag vieren, want de ploeg is erin geslaagd om kampioen te worden. In Leffinge protesteren de bewoners van de Vaartdijk Noord tegen de aanleg van een nieuwe straat die in de wijk zal worden aangelegd. De straat zal door de percelen lopen en deze percelen zullen heel wat aan waarde inboeten, klinkt het bij de bewoners. Joggingclub Grafidruk viert zijn 10-jarig bestaan. De club telt 30 sportievelingen.

Op 23 april krijgt de jeugd van Lombardsijde een nieuwe en grotere buurtcaravan. Er zijn 27 jongeren actief in de caravanwerking. Het kinderatelier bestaat 10 jaar en maakt sinds 1998 deel uit van Happy Kids Backstage. Stuwende kracht van het kinderatelier is Edwin Van Troostenberghe. Miniek Devischer is al 10 jaar begeleidster. 50 Middelkerkse kinderen van Happy Kids Backstage brengen op 24 en 25 april een eigen musical De verovering van de meisjeskamer. Zowel de tekst als de decors komen van de kinderen zelf (foto). (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier