Queen of Boards verwent darts- en schaakliefhebbers tijdens Sinksen in Kortrijk

Edouard Dehaeck, zaakvoerder van Queen of Boards. © (foto KD)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens de Sinksenfeesten komt ook schaken aan bod. Liefhebbers kunnen terecht op een Reuzenschaakbord op de Verzetskaai of op het Overbekeplein, om er deel te nemen aan een tornooi.

De Koninklijke Schaakclub Groeninge Kortrijk, kortweg KSGK, is een van de oudste schaakclubs in het land met een heel rijke geschiedenis. Ze hebben hun lokaal in het Kasteel van Heule. Elke vrijdagavond is er om 20 uur een clubavond met speelavond, clubkampioenschap of diverse activiteiten.

Daarvoor zijn er van 18.30 tot 20 uur lessen voor beginners, jeugd en volwassenen. “Iedereen die zin heeft om te leren schaken of te oefenen of al kan schaken, kan bij ons terecht. We werken in drie groepen ingedeeld volgens kennis, niveau en leeftijd”, luidt het op hun website. Schaakclub Groeninge Kortrijk installeert tijdens de Sinksenfeesten op 19 en 20 mei een Reuzenschaakbord aan de Verzetskaai. “Dé kans om op een spectaculaire manier tegen ervaren schakers te spelen.”

“We geven je uitleg over de club en delen tips om beter te worden. Er zullen borden beschikbaar zijn voor bezoekers om tegen elkaar te spelen of om hun vaardigheden te testen tegen leden van de club.” Meer info over de Sinksenfeesten kan je vinden op www.sinksen.be, meer info over de club is te vinden op www.schaakclubkortrijk.be.

Praktisch

Op 18 en 19 mei kunnen schaak- en dartsliefhebbers terecht op het Overbekeplein voor schaak- en dartstornooien. Een organisatie van Queen of Boards. Bijna wekelijks zijn er dartstornooien in de shop. Je kunt alle data, info en aanwezigheden bekijken via de app op de website www.queenofboards.com.

In het Sinksenweekend is er een dartstornooi op zaterdag voor singles en op zondag voor dubbels. Op zaterdag wordt het schaaktornooi gehouden met wedstrijden van 15 minuten, op zondag zijn er rapid wedstrijden met vijf minuten per wedstrijd. De winkel en webshop Queen of Boards heeft zowat alles in huis van dartsmateriaal. Ze hebben ook een eigen club met 52 leden.

Wie interesse heeft kan er ook terecht voor workshops. De schaak- en dartstornooien hebben plaats op 18 en 19 mei van 13 tot 18 uur. “Darts is mainstream geworden. Het brengt mensen samen”, zegt Edouard Dehaeck, zaakvoerder van Queen of Boards.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier