Nada Alraee is Junior Stadsdichter #VANRSL 20-21

© (Foto JB)
© (Foto JB)
Redactie KW

De uitreiking van de titel van Junior Stadsdichter werd op donderdag, op gedichtendag dus, uitgereikt via het youtube-kanaal van ARhus. Nada Alraee van de Sint-Jozefsschool kwam als winnaar uit de bus.

Nada Alraee uit het zesde leerjaar van de Sint-Jozefsschool kreeg bezoek van schepen van cultuur en jeugd Dirk Lievens. Gevolgd door een cameraploeg belde de schepen aan bij haar thuis om de titel officieel te overhandigen.

Nada’s gedicht Reuze werd geselecteerd uit 319 inzendingen uit elf Roeselaarse basisscholen. Uiteindelijk moest de jury kiezen uit de schrijfsels van Marie Boeve uit de Stedelijke Basisschool De Brug, de schrijversduo’s Kaat Danneels en Maja Dobric en Louise Eyckmans en Lili Vandaele en dus Nada Alraee, alle vijf uit de Sint-Jozefsschool.

Naast de juryprijs werd de publieksprijs uitgereikt aan Louise en Lili. De winnaars krijgen een boekenpakket van de Roeselaarse jeugdauteur Astrid Sercu, een workshop slampoetry en een pannenkoekensmulnamiddag eens het ARhuscafé weer de deuren mag openen.

Nog even genieten van Reuze, het winnende gedicht van Nada Alraee.

‘Ik vind het reuze, als ik met je ’s nachts naar de sterren kan kijken. Als ik met je al mijn geheimen kan delen, en alles wat me zat zit bij je kan vergeten. Dat we samen lachen en samen wenen.’

(BC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.