Na twee jaar van afwezigheid lokt ezeltjesworp veel toeschouwers

© (Foto BRU)
Redactie KW

De weersverbetering die zondagnamiddag de hemelsluizen deed sluiten lokte meteen heel wat toeschouwers richting Ezelsfeesten.

Er heerste dan ook een aangename drukte in de centrumstraten van Kuurne. Ook vandaag stond opnieuw heel wat straatanimatie gepland, maar ongetwijfeld zakten heel wat gezinnen met hun kinderen af richting Ezelgem voor de traditionele ezeltjesworp door Koning Ezel en kersvers kinderburgemeester Bas Stockman.

Ook zijn voorganger Stach Vanhaecht die enkele maanden coronakinderburgemeester was in Kuurne kon even de ladderwagen van de brandweer in om snoep en pluchen ezeltjes uit te gooien. Tijdens de ezeltjesworp ging ook een doek mee de lucht in waarop een lieveheersbeestje te zien was en het opschrift Lisa, meteen een verwijzing naar Lisa Ampe, een tienjarig meisje uit Kuurne, die vocht tegen botkanker en vorig weekend is overleden.

“We hadden 250 pluchen ezeltjes en kilo’s snoep die naar beneden zijn gekomen tussen de talrijk opgekomen kinderen”, vertelt grootmeester Eddy Lafaut. “Vijf pluchen ezeltjes hadden ook een rood lintje om die het kind die dat ezeltje kon vangen recht gaf op een grote ezel, zoals deze die gegeven wordt aan de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne. Alles is vlot verlopen, al liet de brandweer even op zich wachten, gezien deze net voor de aanvang van de ezeltjesworp een interventie had richting Harelbeke.”

Twee van de gelukkigen die een grote ezel wisten te bemachtigen waren Alexander Glabeke (10) en Drik Ferlin (7). Na de ezeltjesworp konden de kinderen richting feesttent waar een optreden gepland stond van de Ketnetband.

Morgen worden de Ezelsfeesten afgesloten met in de namiddag een optreden van Bart Kaëll voor de senioren, een koppeltijdrit om 16 uur in het centrum van Kuurne, een lazershow om 20.15 uur op de speelplaats van de gemeentelijke Centrumschool en een optreden in de feesttent van Jack and the Tramstations. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier