Moorsledenaar Dimitri met Get Ready op ambiancefestival

Dimitri Vantomme, Cindy Vangheenberghe, Mark Vantomme, Frieda Decapmaker en Pol Verhelle zijn klaar voor het Ambiance Festival. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op zaterdag 23 oktober is er het Moorsleedse Ambiance Festival. Onder andere Get Ready, Jo Vally en Rene Karst treden er op. De organisatoren beslisten pas enkele weken geleden om het evenement te laten doorgaan. “En dat had deze keer niets met corona te maken”, aldus mede-organisator Dimitri Vantomme die als volwaardig lid van Get Ready terugkeert naar de gemeente waar hij opgroeide.

Na een onderbreking van een jaar is er op 23 oktober de derde editie van het Moorsleedse Ambiance Festival, dat dit jaar omgedoopt wordt tot ‘MAF – het festival van de vrijheid’. Mede-organisator Dimitri Vantomme, opgegroeid in Moorslede maar woont nu in Antwerpen, kreeg de voorbije jaren bij de organisatie de steun van familie en Moorsleedse vrienden. Dit jaar besliste men pas enkele weken geleden om het festival te laten doorgaan. “Dit keer had dat niet te maken met corona of de maatregelen rond de pandemie. Vader Dirk vocht tegen een zware ziekte. Zijn leven hing even aan een zijden draadje, maar hij vocht terug. Dat geeft ons extra kracht om het festival toch te organiseren en er iets heel moois van te maken”, aldus Dimitri. Meer nog, vader Dirk, die ook bij de vorige editie een van de dragende krachten was, helpt weer terug vol enthousiasme mee aan de voorbereidingen van het evenement.

Get Ready

Voor Dimitri Vantomme is het festival dit jaar dubbel speciaal. “Het is toch altijd fijn om terug naar de gemeente te keren waar je opgroeide. Ik ken hier veel mensen en we horen wel dat die allemaal na een moeilijke coronaperiode zin hebben om een serieus feestje te bouwen.”

Dat feestje wordt gekleurd door onder andere de Nederlandse sfeermaker Rene Karst en Jo Vally. Maar ook Dimitri zelf staat op het podium met de boysband Get Ready waar hij sinds eind 2019 volwaardig lid van is. “Door de coronacrisis heb ik met Get Ready nog niet vaak kunnen optreden in de regio. Dat dit in Moorslede kan, maakt het voor mij des te specialer.” Het Moorsleedse Ambiance Festival start om 20 uur, de organisatie werkte in samenspraak met Nessim Ben Driss van restaurant Marhaba ook een VIP-formule uit. “We merken gewoon dat er heel veel mensen in de gemeente uitkijken naar een leuk feestje. Het Moorsleedse Ambiance Festival vult die wens ideaal in”, aldus Nessim Ben Driss.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier