Marktrock Poperinge hoopt op een normale editie: “Als het maar voor paar honderd man is, wachten we een jaar”

Een archiefbeeld van Marktrock. De organisatoren hopen dit jaar opnieuw op een volle Grote Markt.© MD
Een archiefbeeld van Marktrock. De organisatoren hopen dit jaar opnieuw op een volle Grote Markt.© MD
Redactie KW

De organisatie van Marktrock Poperinge zag in 2020 hun tweedaagse editie in het water vallen. Ze hopen dit jaar een normale editie te kunnen organiseren. ”Het begint toch serieus te kietelen om ermee te starten”, zegt voorzitter Bart Decrock.

“Eerder dit jaar vroeg ik de andere bestuursleden via mail hoe zij het zien voor Marktrock Poperinge editie 2021. Het unaniem antwoord was dat we zeker iets op poten willen zetten tijdens het laatste weekend van augustus 2021”, zegt voorzitter Bart Decrock. “Afgelopen zondag zijn wij, het hoofdbestuur dat bestaat uit 4 personen, een brainstormwandeling gaan maken in Poperinge. Mits de nodige coronaregels op te volgen. Na onze samenkomst van gisteren en het zonnetje dat we momenteel hebben, begint het toch serieus te kietelen om ermee te starten”, lacht Bart.

“Normaal neemt de regering half maart een beslissing wat wel en niet zal mogen tijdens de festivalzomer. Daar hopen wij een positief antwoord te krijgen dat het mag en liefst toch voor een paar 1.000 man. We denken dan ook naar buiten te komen met het voorziene programma dat in 2020 gepland was”, aldus Bart. “Marktrock Poperinge staat telkens eind augustus op de agenda. Dan zou toch al reeds een drie vierde van de bevolking moeten ingeënt zijn. Wij hopen dus op een normale editie van Marktrock Poperinge. Indien dit maar voor een paar honderd man mag, voelen wij ons genoodzaakt nog een jaar te wachten. Financieel is het niet haalbaar om het volledige programma te laten doorgaan voor een paar honderd man. Bij een kleinere editie moet je weer een paar groepen teleurstellen dat het opnieuw niet doorgaat. Wij willen dan ook niemand voortrekken of beslissen wie wel en wie niet mag komen. Met veel spijt in het hart verschuiven we dan alles nog een jaartje.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.