Laatste Halloweenfuif bij JH Reflex in de Doorniksewijk: “De nieuwe locatie blijft voorlopig een mysterie”

De bestuursleden van Jeugdhuis Reflex Kortrijk zijn er alvast klaar voor © Emmely Vlieghe
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op dinsdag 31 oktober organiseert Jeugdhuis Reflex hun laatste Halloweenfuif op de huidige locatie. De panden op de Doorniksewijk 87 en 89 zijn verkocht aan projectontwikkelaar ION. De werking zal een nieuwe locatie moeten zoeken. “We willen de buurt uitnodigen om samen met ons te genieten van deze laatste magische Halloween, in thema van de Harry Potter reeks.”

Jeugdhuis Reflex Kortrijk nodigt iedereen uit voor een laatste betoverende Halloweenviering in hun huidige locatie op Doorniksewijk 89. Het jeugdhuis zal worden omgetoverd tot Zweinstein en er wordt gratis snoep voorzien voor kinderen op Halloweentocht. “Het evenement is gratis en open voor alle leeftijden. Jeugdhuis Reflex Kortrijk wil de gemeenschap bedanken voor hun jarenlange steun door deze laatste Halloweenviering extra speciaal te maken. We vragen aan iedereen om zich te verkleden om er een grandioos feest van te maken”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.

Een nieuw pand vinden voor Reflex blijkt echter niet evident, er zijn niet veel beschikbare ruimtes in dezelfde zone tussen ‘t Hoge en de Doorniksepoorttunnel. “De nieuwe locatie blijft voorlopig een mysterie. Het jeugdhuis is nog op zoek naar een nieuw bestuur en gemotiveerde jongeren die de fakkel willen overnemen en de toekomst van het jeugdhuis willen verzekeren”, aldus Sarah.

De keuze van de nieuwe locatie zal dus afhangen van het vinden van dit nieuwe bestuur en de jongeren die bereid zijn om de rijke traditie en de sprankelende gemeenschap van de Reflex voort te zetten. Het jeugdhuis roept alle geïnteresseerden op om contact op te nemen via jhreflexkortrijk@gmail.com. “Of kom gewoon eens langs als je wil bijdragen aan het voortbestaan van dit geweldige jeugdhuis. Het succes van de toekomst hangt af van de betrokkenheid en inzet van de lokale gemeenschap”, besluit Sarah.

Het Halloweenfeest met als thema Harry Potter gaat door van 20 tot 4 uur. Er zal een jeneverbar aanwezig zijn met shots in het kleur van de afdelingen van Zweinstein. Wie zelf achter de bar wil staan of muziek wil draaien, mag Reflex een bericht sturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier