Kortrijkse Stadsfestival FTI officieel geopend

(foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Vlaamse minister-president Jan Jambon heeft het startschot van het Stadsfestival Flanders Technology & Innovation, kortweg FTI, gegeven met een wandeling naar BK6 voor FuturED, dat de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs toont. “We willen de Vlaamse expertise in technologie en innovatie tien dagen lang in de kijker zetten.”

Het festival vindt plaats van 16 tot en met 24 maart plaats in zes verschillende steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, waar de technologie rond entertainment in de kijker wordt gezet. Zaterdagnamiddag tekende Vlaams minister-president present voor het startschot van het Stadsfestival Flanders Technology & Innovation.

“Met FTI maken we Vlaanderen een modelnatie qua technologie en innovatie”, zei Jambon eerder al. Hij wandelde het parcours van het festival in naar BK6, waar de mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs getoond werden. “Het kan meetellen: FTI is een hotspot van de nieuwste technologieën, wat jonge mensen hopelijk aanspoort om STEM opleidingen te volgen.”

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. “Binnen die sector zijn er veel vacatures en opleidingen te volgen.” In Broelkaai 6 kan je de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs ontdekken. Zo kan je met een app het menselijk lichaam nog beter bestuderen, dit met VR, Virtual Reality. Universiteit Kulak en Hogeschool Vives werken al op die manier.

Club of the Future

Deze avond nog (16 maart) brengt de ministerpresident om 20.45 uur een bezoek aan de Club of the Future. “Dit deel van FTI Kortrijk zet Vlaanderens vooraanstaande rol in de entertainmenttechnologie in de kijker, mede mogelijk gemaakt door Barco’s geavanceerde projectietechnologieën.”

“Een bezoek aan de Club geeft de kans deze unieke muziekervaring van dichtbij te bekijken, waarbij zowel de rijke Vlaamse entertainmentindustrie als de toekomst van audiovisuele belevingen centraal staan”, zei hij eerder al. Voor het FTI-project trok de regering 12 miljoen euro uit. Met enkele andere budgetten erbij komt de rekening op ongeveer 14 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier