Kortrijk Loopt biedt dit jaar ook een wandelparcours aan: “Snel zijn is de boodschap”

Archiefbeeld.
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Tijdens Sinksen zijn er niet enkel gezinsactiviteiten, optredens en feestjes, traditiegetrouw vindt ook elk jaar Kortrijk Loopt plaats. Sportieve Kortrijkzanen en sportliefhebbers ver buiten de Groeningestad kunnen op maandag 20 mei deelnemen aan de loopwedstrijd van 6 of 11 kilometer, die start en finisht aan de atletiekpiste Wembley. Sinds dit jaar kan je de 6 kilometer ook wandelen.

De voorinschrijving voor het hardloopfeest ‘Kortrijk Loopt’ bedraagt 12 euro voor deelname aan de 6 kilometer en 15 euro voor de 11 kilometer. Sedert dit jaar is er ook een exclusieve medaille voorzien voor de 1.500 eerste inschrijvingen. “Snel zijn, is dus de boodschap”, zegt Kim Barbé.

“Er is een uitgebreide bevoorrading voorzien aan de aankomst en voor de 11 kilometer ook nog eens water onderweg. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van de vestiaire en ook omkleden en/of douchen kan in sportcentrum Wembley aan de Moorseelsestraat in Heule. Je kan er na de inspanning nog wat ontspannen aan de bar van atletiekclub Kortrijk Sport.”

Parcours

Het parcours van Kortrijk Loopt passeert door Kortrijk Weide. “Een verplichte passage. Het nieuwe stadsgedeelte beschikt over een evenementenplein Nelson Mandelaplein, evenementenhal Depart en een urban sports hall. Daarnaast bevindt er zich ook een Olympisch en subtropisch zwembad en Hangar K, een co-creatiehub voor ondernemers. Zeker een bezoekje waard tijdens de loopwedstrijd.”

De route.
De route.

“Kortrijk Weide verlaten we via de Ronde van Vlaanderenbrug. Deze brug overspant de rivier de Leie en is een dagelijkse trekpleister voor sporters. Tijdens het lopen zal je er waarschijnlijk geen oog voor hebben, maar probeer toch maar eens de, uiteraard sport gerelateerde, streetart onder de brug te spotten.”

Vervolgens loopt het parcours langs enkele bezienswaardigheden zoals de Broeltorens en de Artillerietoren.

Groene long

“Hou je toch meer van de rust in plaats van de drukte in de stad? Het parcours leidt ons ook langsheen het Astridpark, de groene long van Kortrijk. Het park werd recent uitgebreid met een minigolfterrein en speeltuigen en is een absolute aanrader om er te vertoeven.”

(MD)

Voor extra informatie en inschrijvingen kan je terecht op www.kortrijkloopt.be of bij de organisatie via leden@maspoe.be. Inschrijven voor Kortrijk Loopt kan eveneens op de dag zelf, maar dan is er wel een meerprijs van 3 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier