https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinderen kunnen in ‘Het wiel van Odiel’ wandelen in Rumbeke

De opening was alvast een succes.© JB
De opening was alvast een succes.© JB
Redactie KW

In 1913 won Odiel Defraeye uit Rumbeke de Primavera (Milaan-Sanremo), de koers die vandaag gereden wordt. Deze wielerhoogdag is het ideale moment om de themawandeling ‘In het wiel van Odiel’ -een initiatief van de ouderraad van basisschool De Verrekijker- aan het aan te kondigen. Dat gebeurde aan het standbeeld van de wielerheld.

Valerie Saelen, voorzitter van de ouderraad en haar ploeg hebben deze wandeling doorheen Rumbeke in het teken van het leven van Odiel met QR-codes uitgewerkt. De wandeling afwerken kan van 24 maart tot 2 mei. De start vind je aan het speelpleintje naast Den Hazelt.

De opdrachten en vragen zijn toegespitst op kleuters en leerlingen van de lagere school. De kleuters kunnen de bolletjestrui veroveren en de leerlingen de gele trui, net zoals Odiel in 1912. De winnende prijs per trui is een tapasplank. Er is nog een derde prijs. Die kan je winnen door een foto van je wandeling op je facebookpagina te delen met hashtag #INHETWIELVANODIEL.

“Het is een buggy- en kinderfietsvriendelijke wandeling van zo’n 5 km langs rustige, autoluwe wegen. Het is perfect geschikt om ook met vriendjes te stappen”, klinkt het. “Het is bovendien is een alternatief voor de afgelaste activiteiten zoals de pannenkoekenverkoop”, vult Valerie aan.

Schepen Dirk Lievens, tevens bezieler van het Genootschap ‘De Vrienden Odiel Defraeye’ was bijzonder verheugd met dit initiatief van de ouderraad en wenste hen proficiat en alle succes.

(AD)

Downloaden van de wandeling: www. ouderraadverrekijker.wordpress.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten