Kinderen Baas op 31 augustus tijdens afsluiter op Zomerplein in Avelgem

Ook vorig jaar waren de kinderen baas in Avelgem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Voor alle Avelgemse kinderen van drie tot vijftien jaar is het Zomerplein op donderdag 31 augustus van 8.30 uur tot 16.30 uur the place to be. Dan wordt de zomervakantie feestelijk afgesloten met Kinderen Baas. Bovendien heeft Spikkerelle nu al leuk nieuws voor het najaar.

“’t Is weer voorbij, die mooie zomer… Om het einde van een fantastische vakantie te vieren gaan we een hele dag los op de tofste zomerafsluiter ‘Kinderen Baas’”, vertelt Pieterjan Beheydt, jeugdconsulent bij Spikkerelle. “Hou je klaar voor de leukste springkastelen, mobiele acts, knutsel- en grimestandjes van je favoriete animatore,n en zoveel meer. Ouders zijn uiteraard ook welkom, vanaf 15 uur, voor een drankje op ons terras. Dan kunnen ze meekijken naar de kampdansjes van alle werkingen. Met een spetterend optreden van de Loco Kids Disco ronden we dit slotfestival af.”

“Het zit erop. De zomer was een drukke maar heel positieve periode, waarop we tevreden en met veel voldoening terugkijken. Het moet gezegd: zonder de medewerking van de vele animatoren zijn we niets. Een grote ploeg enthousiaste mensen heeft er mee voor gezorgd dat we de hele zomervakantie altijd iets te bieden hadden”, benadrukt Pieterjan.

“Zonder onze animatoren zijn we niets”

“En in het najaar gaan we verder met ons aanbod. In Spikkerelle organiseren we een iedere maand een filmnamiddag. Van 14 uur tot ongeveer 16 uur kun je in onze theater-/bioscoopzaal genieten van prachtige familiefilms, die geschikt zijn voor kinderen en (groot)ouders.”

“Het begint al op 4 oktober, met Zeevonk, een aangrijpend verhaal met Valentijn Dhaenens, Hilde De Baerdemaeker en Zouzou Ben Chikha in de hoofdrollen, naast nieuwkomer Saar Rogiers”, aldus Pieterjan.

Praktisch

Kinderen Baas is een organisatie van de dienst Jeugd en Cultuur. De dag begint om 8.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Het basistarief voor deelname bedraagt 15 euro; met een UiTPAS Zuidwest betaal je drie euro. In de prijs zijn frietjes met een frikandel of kaaskroket en een vieruurtje inbegrepen.

spikkerelle@avelgem.be / 056 65 30 90.

Kinderen Baas op 31 augustus afsluiter op Zomerplein

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier