Kamping Kitsch Club maakt volledige line-up bekend: ontdek hier alle namen

Onder andere Jean-Marie Pfaff prijkt op de affiche. © Tim Synaeve
Redactie KW

Kamping Kitsch Club vervolledigt zijn line-up. Het grootste verkleedfestival van de Benelux nodigt op zaterdag 17 augustus ook Jean-Marie Pfaff, Peter Van de Veire, Xandee, Luc Steeno en Julie Vermeire uit in Kortrijk. Intussen verpulvert het anthem van dit jaar, ‘t Kortste Eind’ van Jebroer, al meteen in de eerste week alle records.

Meer beleving

Op de affiche staan ook dit jaar meer dan honderd artiesten. En daartussen staan alleen maar bekende namen. Uit een rondvraag van vorig jaar bleek dat de bezoekers nog meer beleving verwachten en de vrouwelijke bezoekers van de Kamping graag wat meer vrouwvriendelijke drankjes in het aanbod zien, net als wat meer aandacht voor de toiletten én de muziek. De organisatie heeft geluisterd: er wordt nog meer randanimatie voorzien, er is rosé en kriekbier en op de line-up enkel de meest gewilde artiesten van het moment, inclusief ‘Hitjes voor Titjes’-podium.

Van Xandee over Peter Van de Veire tot Jean-Marie Pfaff

Terug van toch een beetje weggeweest: Xandee. De zangeres scoorde twintig jaar geleden hits met Ay que calor en Life, waarmee ze naar het Eurovisiesongfestival mocht. In de jaren 90 was de zangeres samen met Sergio deel van Touch of Joy. Nu is Xandee klaar voor een comeback.

Dj, radiomaker en presentator Peter Van de Veire staat twee keer op Kamping Kitsch Club. Een eerste keer op het podium van de Mijn Stage, het hoofdpodium van het festival. Een tweede keer op het podium van ‘Hitjes voor Titjes’. Op dat tweede, even notoire podium, zal hij de artiesten ook aan elkaar praten.

Om de affiche te vervolledigen, heeft Kamping Kitsch Club ook Luc Steeno uitgenodigd. In de Slager Tente zal hij Ik mis je elke dag, Hij speelde accordeon en Ga dan brengen, hits die gebeiteld staan in het collectief geheugen van iedere Vlaming. Op de Mijn Stage staat Jean-Marie Pfaff, de beste keeper ter wereld. Ook Julie Vermeire (en lief Lau) zijn van de partij en zij kijken nu al uit naar hun optreden: “Ik had al jaren nachtmerries dat ik mijn dj debuut zou maken op Tomorrowland, maar nu komt mijn echte droom uit en mag ik draaien op Kamping Kitsch Club, het meest zotte festival, op slechts 5 minuten van mijn woonst. Dus wie weet komen Lau en ik wel in pyjama (lacht) wanneer we een uurtje hits voor kids gaan knallen.”

Anthem scheert hoge toppen

Intussen scheert het anthem van Kamping Kitsch Club hoge toppen. ‘t Kortste Eind’ van de immens populaire Nederlandse rapper Jebroer werd in de eerste week meer dan 220.000 keer gestreamd. Op videokanaal YouTube haalde de spraakmakende videoclip 100.000 views. Dat zijn extreme cijfers waarmee Jebroer alle voorgaande anthems het nakijken geeft.

De volledige line-up.
De volledige line-up. © GF

Wie erbij wil zijn, wacht best niet te lang. De ticketverkoop van Kamping Kitsch Club loopt als een sneltrein. De voorlaatste wave is zo goed als uitverkocht. Daarna is het enkel nog in een rechte lijn naar een uitverkochte editie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier