Heule mag terug feesten: Tinekesfeesten 2021 gaan door

Jill D'Hulster en Simon Demaitre zijn voorzitters van de Tinekesfeesten.©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Jill D'Hulster en Simon Demaitre zijn voorzitters van de Tinekesfeesten.©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Heule kiest terug zijn Tineke. Na een jaar windstilte door corona mag de feestgemeente terug het tweede weekend van september uit de bol gaan. Het was een logische beslissing. “Als Pukkelpop en Tomorrowland hun festival mogen organiseren voor half Europa, waarom zouden wij niet mogen voor Heule”, zeggen Jill D’Hulster en Simon Demaitre, voorzitters van de Tinekesfeesten.

Na het overwegen van de pro en de contra’s heeft de Tinekeswerkgroep de knoop doorgehakt. “We gaan er volop tegenaan met een volledig feestprogramma zoals we voor corona deden”, zegt Jill. “Gedaan met schakelen van plan A naar B dan C om te eindigen in een versie plan D.”

“Het positieve perspectief en de snelheid van de vaccinatiecampagne liggen aan de basis van onze beslissing”, zeggen Simon en Jill. “Zoals de kaarten nu op tafel liggen kan enkel een vierde lockdown roet in het eten strooien.”

Heule wordt terug de feestgemeente van weleer. “We gaan er een lap op geven”, vertelt Simon. “Als het niet kan doorgaan dan zal het door overmacht zijn. Het zal zeker niet aan de motivatie van onze Tinekeswerkgroep liggen.” De Heulenaars en sympathisanten van de Tinekesfeesten kunnen alvast beginnen met aftellen naar het tweede weekend van september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier