Grootse taptoe in Nieuwpoort op zaterdag 3 september

© IV
Redactie KW

De Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort nodigt op zaterdag 3 september 2022 bevriende korpsen uit om hun 140e verjaardag te vieren.

Op zaterdag 3 september 2022 vindt een grootste taptoe plaats naar aanleiding van het 140-jarige bestaan van de Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort. De regie is in handen van regisseur Geert Vanmaeckelberghe.

In totaal tekenen zes muziekgroepen present: de Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort, Showkorps El Fuerte Koksijde Koninklijke Harmonie, Het Gildemuziek Roeselare, Showkorps WIK Oostende, Ypres-Surrey Pipes & Drums Ieper Show & Marchingband Exempel Empel.

Het evenement gaat van start om 15 uur met een straatparade langs de Willem De Roolaan, Arsenaalstraat, Ieperstraat, Ventweg Kaai, Oostendestraat, Marktstraat, Potterstraat, Arsenaalstraat en terug naar de Willem De Roolaan.

Taptoe

Na de straatparade volgt de taptoe om 16 uur op het Marktplein. Deze bestaat uit de opening intrada, individuele showoptredens en een gezamenlijke grote finale met alle deelnemende korpsen. Tijdens de grote finale brengen zij onder leiding van Robin Verhelst (dirigent KKFN) gezamenlijk de werken Highland Cathedral en Oak’n Diamond. Dat laatste werk werd speciaal voor het 140-jarige jubileum gecomponeerd door Robin Verhelst.

“Deze taptoe vormt het sluitstuk van een prachtige zomer”, besluit schepen van Cultuur en Toerisme Ann Gheeraert. “Dankzij de getalenteerde muziekkorpsen die deelnemen, waaronder onze eigen Nieuwpoortse fanfare, kunnen we samen met onze inwoners en bezoekers genieten van een mooi muzikaal spektakel.”

Burgemeester Geert Vanden Broucke is dankbaar voor de inzet van de Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort: “Onze Stad kan bij diverse plechtigheden en evenementen steeds rekenen op onze fanfare. Zij staan paraat om deze steeds muzikaal op te luisteren. Hun 140e verjaardag mag dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Zij verdienen het om de nodige erkenning te krijgen. Dankzij het talent van de vele muzikanten ben ik ervan overtuigd dat heel wat aanwezigen op en top zullen genieten van deze taptoe.”

Dit evenement is gratis. Alle info lees je op www.visit-nieuwpoort.be.

(PG – foto IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.