Fantasy en cosplay op Geeky Sunday

(foto Getty) © Joscha Malburg / EyeEm Getty Images/EyeEm
Piet De Ville

Naar stilaan jaarlijkse traditie organiseert vzw De Statie de week voorafgaand aan Sijsele Kermis een of meerdere evenementen om het dorp al in de juiste sfeer te brengen. Dit jaar wordt dat ‘Geeky Sunday’, op zondag 18 september van 10 tot 20 uur. Daar staan fenomenen als fantasy, science fiction en cosplay centraal.

“Indrukwekkend is de LARP (live action role-playing game, red.), een rollenspel waarbij tal van mensen gevechten nabootsen en een verhaal naspelen. Vervolgens kan je een tijdreis maken naar de verre toekomst waar de Hallebardiers je verbijsteren met hun lightsaber-demo’s”, zegt An Vannevel van vzw De Statie. “Bovendien toont SOS Reptiel je prachtdieren die even goed kunnen ontsnapt zijn uit een fantasyroman geschreven door de leden van het schrijverscollectief. Zij presenteren er hun nieuwste werken.”

Dungeons & Dragons

Verder zijn er doorheen de dag initiatielessen voor het fantasybordspel Dungeons & Dragons. Op The Market kun je een bezoek brengen aan de Travellers; onder hen vind je de sterkste man ter wereld en een vrouw die met haar bovennatuurlijke krachten de toekomst zou kunnen voorspellen.

Wie zich helemaal wil uitleven, kan ook verkleed komen in zijn of haar favoriete figuur en zo proberen een prijs te winnen in de cosplay-wedstrijd. En de jongsten kunnen zich laten omtoveren tot vreemde wezens aan de schminkstand.

Meer info: www.facebook.com/vzwdestatie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.