https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

F.C. De Kampioenen-zoektocht in Poperinge

© Één/Stad Poperinge
© Één/Stad Poperinge
Redactie KW

De populaire tv-reeks F.C. De Kampioenen komt naar de Hoppestad met een zoektocht voor jong en oud. Via videofragmenten geven de acteurs opdrachten aan de deelnemers.

Van 15 mei tot 31 juli loopt een F.C. De Kampioenen-zoektocht in Poperinge. Een fietszoektocht van een 20-tal kilometer brengt je langs de mooiste plekjes, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Onderweg kan je QR-codes scannen, waar telkens een filmpje achter zit met een vraag of opdracht van de acteurs. De oplossingen noteer je op een antwoordblad, dat je bij de dienst Toerisme tegen een leuk aandenken kan inruilen.

Ook voor wandelaars

Binnenkort start de promotiecampagne rond de zoektocht. Een filmpje op televisiezender één en op sociale media zal ‘Poperinge, leven als God naast Frankrijk’ extra in de kijker zetten. Ook dit jaar zoeken heel wat mensen immers naar uitstapjes en activiteiten in eigen streek. De zoektocht is niet enkel op inwoners van Poperinge gericht, ook Kampioenenfans uit de ruimere omgeving zijn meer dan welkom. Voor hen zal de stad samenwerken met fietsverhuurders. Anderzijds kan je zonder fiets ook een verkorte wandellus volgen.

Poperingse insteek

“De komst van deze zoektocht zal Poperinge ongetwijfeld een boost geven. Ondertussen kijken we er immers allemaal naar uit om iets nieuws te doen in gezinsverband. Jong en oud kennen de serie en wanen zich graag even kampioen. Wie de zoektocht al in een andere stad deed, kunnen we geruststellen: er zijn niet veel gelijkenissen. De opdrachten werden met een Poperingse insteek uitgedacht”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Duwtje in de rug voor ondernemers

“Het stadsbestuur hoopt met de zoektocht ook de horeca en alle toeristische ondernemers in Poperinge een duwtje in de rug te geven. Bij een fietstocht hoort uiteraard een gezellig terrasje. Deze fietszoektocht is een van de projecten binnen het ruime relanceplan van de stad om de lokale economie in Poperinge een boost te geven. Zowel het Kunstenfestival Watou als deze F.C. De Kampioenen-zoektocht zorgen ervoor dat de stad fors inzet op toeristische activiteiten die het lokaal ondernemerschap ondersteunen. Van half mei tot begin september creëren we een permanente waaier aan mogelijkheden in en om Poperinge”, aldus nog de burgemeester.

Concreet zullen er in Poperinge QR-codes te vinden zijn die je aan de hand van een kaartje kan vinden. Bij het scannen van de codes krijg je een video- of audiofragment te horen van De Kampioenen met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. Ken je het antwoord op alle vragen? Dan krijg je een extra cadeautje. (AHP)

Meer info op www.een.be/fcdkpoperinge

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten