De Kortrijkse tattooconventie Ink-Town is toe aan vierde editie

Cindy Frey, de Polynesische Colla Tatau en pionierende Tattoo Tanne © Cindy Frey
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Voor de vierde keer strijkt Ink-Town op 4 en 5 mei neer in Kortrijk Xpo. Kortrijkse tattooartieste Cindy Frey (48) verzamelde dit jaar een line up van 127 nationale en internationale artiesten. “Bezoekers worden ondergedompeld in een beleving van ambacht, waar de traditionele tattoocultuur centraal staat.”

De eerste editie van Ink-Town ging door in oktober 2019. “Toen hadden we zo’n 2.500 bezoekers. Intussen is dat aantal verdubbeld. Voor het eerst hebben we artiesten uit Thailand. Mana Tattoo werkt traditioneel: handpoke met bamboe. Ook hebben we dit jaar een Polynesische artiest te gast. Colla Tatau is geboren in Tahiti met als zijn tweede verblijfplaats Toulon. Met 24 jaar ervaring in traditionele Polynesische tattoo-art, is hij een ambassadeur in Europa voor deze cultuur. Japan wordt vertegenwoordigd door Ivoly, een topartiest uit Osaka. Ik vind het belangrijk dat onze bezoekers kennismaken met verschillende culturen en etniciteiten. 80 procent van de artiesten wordt door mij persoonlijk uitgenodigd.”

“Ik vind het belangrijk dat onze bezoekers kennismaken met verschillende culturen en etniciteiten”

Ink-Town is ook heel trots om Tattoo Tanne uit Gent op hun conventie te mogen ontvangen. “Zij is één van de langst tatoeërende vrouwen in België. Tanne heeft zich een weg gebaand in deze mannenwereld in de jaren 90 als jonge vrouw en is uitgebloeid tot een zeer gerespecteerde tattooartieste die al heel de wereld heeft rondgereisd.” Xam en Alex Rodriguez zijn twee Spaanse artiesten die Ink-Town als special guests verwelkomen. “Ze hebben een 30-tal jaren ervaring als tattooartiesten en 17 jaren als machinebouwers onder de naam ARX MACHINE CO. Ze komen hun nieuwe tattoopen WAVE voorstellen.”

Daarnaast ontvangt Ink-Town artiesten uit Zwitserland, Zweden, Nederland, Polen, Albanië, Hongarije, Frankrijk, Luxembourg en België. “Met deze zeer uitgebreide en diverse mix van artiesten, stijlen en culturen gaan we er weer een topeditie van maken. Daarnaast organiseren we live interviews met internationale artiesten op het podium, is er een tattoowedstrijd met als mooie prijs een Ink-Town-skateboard van Custom Decks uit Nederland. Ze nemen ook drie limited edition decks mee met designs van One Chance Tattoo, Frank Butcher en mezelf.” Randanimatie word verzorgd door Strange People Agency uit Gent en er zullen leuke standjes zijn met lifestyle attributen, kleding en gadgets.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier