Coronaveilig Vuurfeest zonder horeca in Adinkerke

Vuurkunstenaar Ron Jaluaï is zoals in meerdere vorige edities opnieuw van de partij. (foto MVO)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Zaterdag 27 november staan de Vijvers Markey een hele avond in vuur en vlam voor de zevende editie van het Vuurfeest. Om alles coronaveilig te laten verlopen is het Covid Safe Ticket vereist, moet iedereen een mondmasker dragen en zijn er geen horeca-activiteiten.

Toerisme De Panne zet zijn beste beentje voor om de traditie in ere te houden: op het Vuurfeest is gezelligheid troef rond de vuurschalen. Het is een mooie samensmelting van inwoners, streekgenoten en toeristen die een vurige en feeërieke avond beleven met vuuracts en vuurspelen.

Programma

De Nederlandse vuurkunstenaar Marc Geraads zorgt voor de vuurverlichting. Vroege vogels kunnen mee op pad voor een begeleide natuurwandeling om 15 uur. Het echte Vuurfeest start vanaf 17 uur. Dan zal het publiek al enkele vertrouwde vuurgasten ontdekken: Peter Gusta staat in voor het muzikale vuuronthaal, Ron Jaluaï is weer van de partij met zijn act Fire & Flora, en ook Circus Paljasso zal weer iedereen met verstomming slaan met hun vuurspelen.

Vuurelf en vuurvrouwtje zorgen voor artistieke animatie. Ook Brigandu en Firebooth beloven vuurspektakel en Cirq Mystiek by Night legt iedereen het vuur aan de schenen. Het volledige programma vind je op www.safeatdepanne.be/programma/november/vuurfeest. “Vuur is de heetste vorm van passie!” vertelt Stéphane Buyens, schepen voor Toerisme.

“Om dit live mee te maken, brengt De Panne opnieuw een smeulend spektakel op een van de mooiste plaatsen van onze gemeente. Gun jezelf, je vrienden en familie die ervaring! En geef me vuur, nee geen lucifer natuurlijk, maar passie elk uur, om Raymond van het Groenewoud te citeren.”

Toeristisch treintje

De toegang is gratis, en er is zowel een ingang aan de Vijverstraat als aan de Doornstraat. Je kunt er te voet, met de fiets of de auto naartoe, maar nog fijner is het om het toeristische treintje te nemen. Dat pendelt tussen De Panne en Adinkerke van 14 tot 23 uur met vertrekplaatsen aan de Markt, De Boare, het station van Adinkerke en de Vijvers Markey.

(MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.