Club of the Future is een van de vijf deelfestivals van FTI

Vlnr. Vincent Vanderbeck, Valerie Hellebuck, Jan Pauly, Jan De Keyser, Bert Depoortere en Vincent van Quickenborne. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

FTI, hét zesdaagse festival waar technologie en innovatie samenkomen in een groots spektakel, start op vandaag in Kortrijk. Club of the Future is een van de 5 deelfestivals van FTI. Met muzikale gasten als onder meer Goose, Max Cooper en Yves Deruyter. Het is een showcase voor Barco met hun nieuwe projectoren die een totaalervaring bezorgen.

Het innovatief stadsfestival FTI, het Flanders Technology and Innovation festival, neemt je mee naar de toekomst op verscheidene locaties. Een van die locaties is een magazijn dat is omgetoverd tot een futuristische club- en concertlocatie. Je beleeft er door technologie gedreven ervaringen als nooit tevoren. Het is dansen in de club van morgen, een immersieve muziektempel, met geluids- en beeldapparatuur van Barco. “Het moet een onvergetelijke clubervaring worden. Visuals omringen je overal waar je kijkt: op gevels, plafonds, balken, zijwanden. Ze creëren een visueel spektakel dat een extra dimensie toevoegt aan de muziek. Premium geluid en projecties van Barco en zorgen samen voor een totaalervaring die zijn gelijke niet kent. Dansen met de ogen open, dat is de boodschap in de Club Of The Future, de club van morgen. Dit is voor Barco een ‘showcase’ en er komen zelfs wereldwijd klanten om deze projectoren voor het eerst live aan het werk te zien”, zegt Jan Pauly.

Geavanceerde projectietechnologieën

Ook minister-president van de Vlaamse regering Jan Jambon bezoekt de Club of the Future en wordt verwacht om 20.45 uur. “Dit deel van FTI Kortrijk zet Vlaanderens vooraanstaande rol in de entertainmenttechnologie in de kijker, mede mogelijk gemaakt door Barco’s geavanceerde projectietechnologieën. Een bezoek aan de Club geeft de kans deze unieke muziekervaring van dichtbij te bekijken, waarbij zowel de rijke Vlaamse entertainmentindustrie als de toekomst van audiovisuele belevingen centraal staan”, zei hij eerder al. “’FTI by Hangar K’ staat voor een unieke samenwerking gericht op het bevorderen van Kortrijk als centrum voor technologische en educatieve innovatie. Het festival belicht thema’s zoals gaming en educational/immersieve technologie, met als doel een breed publiek te betrekken en te inspireren met direct toepasbare innovaties”, zegt Vincent Vanderbeck. Op 16 maart treden Jeroen Delodder, Amber Broos en Yves Deruyter op. Niels Orens, Max Cooper en Brecht D zijn op 20 maart aan de beurt. Goose en Nadiem Shah sluiten af op 21 maart.

“Wie nog geen tickets heeft voor het FTI-festival moet snel zijn. De betalende evenementen zijn bijna uitverkocht. De stad verwacht 15.000 bezoekers, waaronder 2.000 leerlingen en meer dan 6.000 party animals”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing. “Inspirerende conferenties, interactieve workshops, leerrijke activiteiten en drie onvergetelijke feestjes. Kortrijk is klaar voor het grootste technologiespektakel van het jaar”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Het volledige programma vind je op www.ftikortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier