Champagneweekend in Middelkerke lokt 10.000 bezoekers

De pioniers-viticulteurs en het Jumelage Comité Epernay-Middelkerke werden feestelijk in de bloemen gezet. We herkennen presentator en wijnkenner Alain Bloeykens, de familie Benoit Hennequin, voorzitter Jumelagecomité Epernay Marie Choquet, Marcel Vautrain, Mathis en Delphine Prévoteau, burgemeester Jean-Marie Dedecker en Christophe Prévoteau. © LC
Redactie KW

Het meest bekende champagnefeest van het land bestaat 25 jaar. De rijke geschiedenis van het traditioneel Champagneweekend in Middelkerke werd vorige week donderdag extra in de kijker geplaatst met de eerste editie van ‘De Nacht van de Champagne’ en de aanwezigheid van vier nieuwe champagnehuizen.

Wijnkenner/journalist Alain Bloeykens mocht samen met burgemeester Jean Marie Dedecker deze feestelijke editie lanceren en enkele ‘nieuwelingen’ opnemen in de ‘Orde van de Champagne’.

Dit jaar viel deze eer te beurt aan viticulteurs Prévoteau-Perrier, Benoit Hennequin en Christian Vautrain, die er reeds bij waren vanaf de allereerste editie en Marie Choquet, Présidente Epernay Jumelage.

Eervolle vermelding ook voor Peter Germonprez, gewezen directeur Toerisme Middelkerke en bedenker, oprichter van het Champagneweekend (geridderd in 2016), die de avond vol genot mocht beleven ondermeer in aanwezigheid van zangeres Jo Lemaire (Ridder van de Champagne 2002).

Champagnebeurs

Het Middelkerkse champagneweekend is en blijft een uiterst verzorgde champagnebeurs waarbij elf artisanale ‘viticulteurs’ uit de regio van zustergemeente Epernay hun topchampagnes komen voorstellen. Dit jaar zijn vier nieuwe huizen aanwezig. Het betreft allemaal champagneboeren die kleinere domeinen uitbaten en vooral mikken op kwaliteit en artisanale productie. Plaats van afspraak is Cultureel Centrum De Branding op het Marktplein.

De vierdaagse lokte in totaal 10.000 bezoekers.

(PG)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.