Brugge klaar voor nieuwe Meifoor: “Ze valt vroeg, maar het zal een topeditie worden!”

De organisatie is klaar voor een nieuwe Meifoor. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Van 19 april tot en met 12 mei komt de grote kermis weer naar Brugge, want het is weer tijd voor de Meifoor. “De foor valt dit jaar inderdaad nogal vroeg, maar het zal zeker een mooie Meifoor worden, met de vertrouwde recepten en ook nieuwe attracties, zoals de spectaculaire X-Treme”, zegt voorzitter van de foorreizigers Guido Herman. En ook dit jaar weer wordt er geopend met anderhalf uur gratis kermisplezier voor de Brugse kinderen.

Door corona en ingrijpende werkzaamheden in de omgeving – aan het Albertpark voor de onderliggende nieuwe parking – kon de Meifoor een aantal jaren ofwel niet ofwel met beperkingen en met gewijzigde locaties plaatsvinden. Vorig jaar was het eindelijk weer een ‘traditionele’ editie. En dat zal ook dit jaar het geval zijn. Dit wil zeggen een aaneensluitend parcours van het Simon Stevinplein, ‘t Zand en het Koning Albert-park. In dat laatste park worden net zoals vorig jaar de grootste attracties opgesteld.

Gratis kermisplezier voor kinderen

Gedurende de hele Meifoor wordt live radio gemaakt vanuit een studio in het Koning Albert I-park. In samenwerking met Star FM wordt er gezorgd voor muziek, weetjes, animatie, wedstrijden en interviewtjes.

“De openingsavond van de Meifoor, nu dus 19 april, is traditioneel een feest. Ook dit jaar openen we met anderhalf uur gratis kermisplezier voor de kinderen uit Brugge tussen 4 en 12 jaar en dit van 16 uur 30 tot 18 uur”, zegt schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Alle kinderen in die leeftijd krijgen hiervoor thuis een uitnodiging met een plan van de kermis. Ze kunnen daarmee, binnen dat anderhalf uur, naar keuze alle attracties op de Meifoor één keer gratis bezoeken.”

Voor de durvers die even zwaar over de kop willen gaan, komt ook de High Energy Booster terug

Het Simon Stevinplein kent zoals gebruikelijk een iets kleinere opstelling met eetkraam en animatie voor de jongsten.

Op ‘t Zand komen de vaste waarden terug zoals de autoscooter, de bootjesmolen, de Polyp met zijn grijparmen en de G-force waar je een enorme adrenalinekick van krijgt. Voor de durvers die even zwaar over de kop willen gaan, komt ook de High Energy Booster terug. Ook het vernieuwde hindernissenparcours van de Caraibes Folies, waar een waterparcours werd aan toegevoegd, is de moeite om te ontdekken. Wel opletten dat je geen natte voeten krijgt…

Popcorn Party

Voor de jongsten zijn er kindermolens, miniscooters en uiteraard kunnen ze er weer eendjes vissen. De ouderen kunnen zich dan weer uitleven met de schiettenten, het vogelpiekspel, amusementshallen en andere behendigheidsspelen.

De attracties die vroeger op het Beursplein stonden, vind je ook dit jaar terug op ‘t Zand. Zo staat de spectaculaire Popcorn Party terug aan het Concertgebouw.

Op het Koning Albert I-park staan de grootste attracties zoals onder meer de Wild Mouse en de Take-Off. Voor jong en oud is er de Elliot, een zachte versie van de roetsjbaan. De hippe, spectaculaire familiemolen ‘Air Maxx’ komt ook opnieuw naar de Meifoor, op het Koning Albert I park. Nog een familiale attractie is ‘Tobogan La Suisse’, een grote glijbaan waar mama, papa, oma of opa tegen de kinderen een wedstrijdje ‘om ter snelst’ kunnen houden.

“Nieuw in dit park, opgesteld tussen het standbeeld en de Oostmeers, is de attractie X-treme, een molen met armen waardoor je overkop gaat”, weet voorzitter van de foorreizigers Guido Herman.

Prikkelarm moment

Op dinsdag 23 april organiseert het foorcomité opnieuw een namiddag op de foor voor personen met een beperking. De foorreizigers leveren dan een speciale inspanning om hun attractie te openen, een hapje aan te bieden of om als vrijwilliger de groepen te begeleiden. Aansluitend wordt dan een ‘prikkelarm’ moment georganiseerd – ten behoeve van onder meer mensen met autisme – waarbij flitsende lichten en luide muziek getemperd worden. Op vrijdag 10 mei ten slotte is er de traditionele verminderde prijsdag. Alle attracties werken die dag als afscheid aan sterk gereduceerde tarieven.

Alle nieuwtjes, informatie en zelfs kortingsbonnen voor de Meifoor via www.brugsemeifoor.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier