Boulevard Polar opent vrijdag met Circus Ronaldo

© (Foto WO)
© (Foto WO)
Redactie KW

Op vrijdag 18 juni opent Circus Ronaldo het programma van Boulevard Polar. “Het begin van een lange reeks van activiteiten Circus Ronaldo speelt ook nog op zaterdag 19 en zondag 20 juni in de tent die opgesteld staat langs de Zuidstraat.

“Voor zover ik weet is het de eerste keer sinds ik 25 jaar geleden aan de slag ging in C.C. De Steiger, dat circus Ronaldo onze stad aandoet. Het is dan ook geen traditioneel circus maar een combinatie van een circus en theater” aldus Bart Bogaert.

In Menen brengen ze hun programma Swing. Een programma waarmee ze begonnen in 2018, eerst in kleine dorpjes, na een jaar trokken ze naar de grotere steden en festivals. Men wilde het eerst voorzichtig aandoen met het nieuwe programma “Swing” ben de jonge nieuwe artiesten die men inschakelde. Maar net toen alles vlotjes begon te draaien en men klaar was om halfweg maar op tournee te gaan sloeg corona toe.

“In Menen brengen we “Swing” weer voor het eerste na anderhalf jaar aan de kant te staan. We hadden wel al een andere voorstelling in een theater maar in een circustent spoelen is wat ik het liefst doe” zegt Nanosh Ronaldo (26) die trouwens in deze voorstelling voor het eerste alleen optreedt, vroeger deed hij dat altijd samen met vader Danny. “Vanwaar de naam Swing? “Ik hou van de muziek uit ie jaren, de swing maar in die jaren was ook cabaret erg in trek. De muziek die men tijdens de show kan horen is er uit die jaren, gebracht door live een live orkest van negen muzikanten, alleen is er geen enkele persoon bij betrokken. Muziek. Kan ook niet want negen muzikanten betalen zou ons financieel in de problemen brengen. We spelen ook niet in een piste maar op een verhoog. De zitbanken zijn gevormd in een halve cirkel voor het podium, daarvoor is er ook een soort platform gebouwd waar toeschouwers kunnen plaatsnemen, iets wat dan weer het cabaret gevoel weergeeft.

Kaarten kosten 12 euro voor de volwassenen, 6 euro voor wie jonger is dan 18 jaar. Alles is uitverkocht maar vanuit C.C. De Steiger vraagt men niet te aarzelen om je op de wachtlijst te zetten. Men is nog aan het bekijken of men corona veilig nog meer plaatsen kan creëren dan de 100 die in eerste instantie voorzien zijn. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier