Aalbeke Feest was een toppertje ondanks tegenvallend weer

Goed weer of slecht weer, we laten het niet aan ons hart komen”, zegt de leidster van de Tito’s van Chiro Korneelke Aalbeke. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het voorbije weekend had Aalbeke Feest plaats met hoogten en laagten want het bij meerdere momenten zeer slecht weer gooide soms roet in het eten.

Op 3, 4 en 5 mei was Aalbeke centrum omgebouwd tot een reuzepretpark voor kinderen en het kerkplein een arena voor liefhebbers van livemuziek. Helaas, het weer wilde niet altijd mee. “Bijna alle optredens waren top, zeker dit van Mamas’ Jasje. Jammer dat de Green Onions niet konden komen wegens onvoorziene omstandigheden, maar Les Sacs à sac hebben ze prima vervangen”, vertellen Jan en zijn vriendin Emma. Zaterdag zette de organisatie nog een bericht op hun Facebookpagina: “Komaan zonnetje! We wachten op jou! Speelbus, goochelaar Tom, DJ Bobette, gekke fietsen-parcours, schmink, kermis, glittertattoos, mega springkastelen. En natuurlijk we wachten ook op jou …” , aldus AF, het comité Aalbeke Feest. Jammer maar helaas. “Nu goed weer of niet, het weekend is altijd goed gevuld en dat is het voornaamste: er is volk op baan. Het is een mooie vijfde editie”, getuigen Julien en Emma die in het centrum wonen.

Zaterdagnamiddag was er een bijna lege kermis. “De kermiskramen stonden er triestig en nat bij zonder volk”, aldus Marcel (69) die een kijkje kwam nemen. “In de namiddag was er meer volk bij de foorkramen en volle bak op de locatie van de optredens.” Ook zondag kwam Marcel langs. “Beter, veel beter, het weer valt mee.”

37 meter lang springkasteel

Vooral het gekke fietsenparcours, de foorkramen en de spelbus, de dj’s en de mzuiek vielen in de smaak bij het jonge volkje. “Wij komen elk jaar langs met een van onze groepen, het is een jarenlange traditie. Vooral dit 37 meter lange springkasteel is een meevaller: de max voor de kinderen. Goed weer of slecht weer, we laten het niet aan ons hart komen”, zegt de leidster van de Tito’s van Chiro Korneelke Aalbeke. “We zijn zaterdag gaan kijken naar de groep die K3-liedjes zingen, de K3 Tribute Band. Het was mooi en we hebben volop alle liedjes meegezongen”, vertellen Anke, Eefje en Sofie. De organisatie AF kijkt nu al uit naar de editie 2025 op 2, 3 en 4 mei 2025.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier