59ste editie van de Tinekesfeesten zet Heule terug een weekend op zijn kop

De Macrons zijn alvast aanwezig op de Tinekesfêtes. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

‘Le nouveau Tinekesfêtes est arrivé’. De 59ste Tinekesfeesten zijn dit jaar omgedoopt tot het Franse ‘Tinekesfêtes’. De voorbereidingen zijn voorbij. Het centrum van Heule heeft terug zijn Tinekeslook. Acht kandidaten streven om het felbegeerde Tinekeslint. De zon als figuurlijke kandidaat negen maakt het alleen maar feestelijker. Burgemeester Ruth Vandenberghe opende de feestelijkheden met de woorden ‘Vive la vie, vive les fêtes’.

De talrijke opkomst voor de opening en het enthousiast onthaalde thema belooft alvast een feestelijk weekend. De Tinekeswerkgroep mikt op 35.000 bon vivants in het zuiders Franse Heule. De voorzitters Simon en Phaedra zijn samen met hun twintigkoppige werkgroep en 370 vrijwilligers klaar om de Heulenaars een prachteditie te brengen. Wat de Tinekeswerkgroep doet, kan alleen maar in Heule. Barret af.

De straatnamen zijn met een knipoog verfranst. Geen taalstrijd ofzo… gewoon samen feesten: Ik feest, jij fête, wij feesten… Het is een feest, a fête van en voor Heule. De Heulenaars zullen zich niet ergeren aan ‘frigo’ of ‘koelkast’… zolang de drank koel is, zal ze rijkelijk binnenvloeien. Santé Heule.

Maatregelen

Het belooft een pittige, tropische editie te worden in de Franse republiek Heule. Om de feestvierder afkoeling te bezorgen, hebben de organisatoren maatregels getroffen. De zijkanten van de tent staat op, er zijn ventilatoren geplaatst, aan de bars is gratis zonnecrème te verkrijgen en tussen 12 uur ’s middags en 6 uur ’s avonds krijg je twee waters voor de prijs van één.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier