2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

De weergoden waren het festival alvast heel erg genegen. © FV
Redactie KW

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons event omdat ze weten dat het een heel dankbaar publiek is”, zegt Wim Rogiers die instaat voor de programmatie.

Bootsea Festival werd in het leven geroepen om jongeren en jongvolwassenen met een beperking de kans te geven te genieten van een volwaardig festival, zonder de obstakels die reguliere festivals met zich meebrengen. “Het biedt hen de mogelijkheid om, samen met vrienden en begeleiders, te genieten van muziek, dans en samenzijn in een veilige, toegankelijke omgeving. We doen er alles aan om iedereen het gevoel te geven dat ze aanwezig zijn op een echt festival. We willen bewust niet grootschaliger worden want als het te druk zou worden, dan zou het niet meer leuk zijn voor onze bezoekers”, vult Rogiers aan.

Nina Black, Discobar Joossens ft MC Spaghetti, Laura Tesoro, DJ Jack (Gianni uit Nonkels), De Jordy (Jonas Van Geel) en afsluiter 2 Fabiola zorgden voor een stevig muzikaal feest onder een stralende zon. “Onze leerlingen kijken er elk schooljaar naar uit om naar hier te komen. Ze genieten er ongelooflijk van. Ze zoeken vooraf de liedjes op van de artiesten die hier optreden en vanaf het begin staan ze voor het podium te dansen. Het is ook een unieke locatie en vandaag hebben we natuurlijk heel veel geluk met het mooie weer. Op het einde van de polonaise stopte dj Nina Black bij ons groepje en ze nodigde ons uit voor een unieke foto. Dat zal een heel mooie herinnering zijn aan deze prachtige dag”, zegt Julie Bracke van BUSO school ‘t Vurstjen in Evergem. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier