1 mei festival blikt terug op succesvolle editie: “Alle bestelde drank was uitverkocht”

Er werden in totaal 6.000 aanwezigen geteld op het gratis festival © Mario Craeynest
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Dit jaar werd het zonovergoten 1 mei festival georganiseerd op de Grote Markt van Kortrijk. Onder de 6.000 bezoekers was ook Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere aanwezig op het gratis festival. “We haalden met 435 inschrijvingen een nieuw record voor de familiebarbecue en alle bestelde drank was uitverkocht”, zegt Tomas Bulcaen.

Op woensdag 1 mei haalden we 23 graden. Prachtig weer om Dag van de Arbeid te vieren. In totaal traden zes muziekgroepen en 73 artiesten op en kon het festival rekenen op de hulp van 183 vrijwilligers. Solidaris, ABVV en Vooruit Kortrijk zetten zoals gewoonlijk mee hun schouders onder het 1 mei festival, georganiseerd vanuit de vzw Mayday Mayday.

Melissa Depraetere, op het podium van het 1 mei festival
Melissa Depraetere, op het podium van het 1 mei festival © Mario Craeynest

De sfeer zat goed bij de Kortrijkse Vooruit-kandidaten. Tijdens de verkiezingen op zondag 9 juni staat Nawal Maghroud op twee op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement en Maxim Veys op drie. Axel Weydts is de eerste opvolger op de West-Vlaamse lijst voor het federaal parlement en op de Europese lijst staat Philippe De Coene als lijstduwer en Joost Bonte als achtste opvolger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier