Eperon d’Or pakt uit met gidsbeurten vanuit huiskamer

Op zondag 22 november zorgt stadsmuseum Eperon d’Or voor een primeur. “Voor de eerste keer zal het mogelijk zijn om een gidsbeurt te krijgen vanuit de huiskamer”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

© gf

“Door de maatregelen moet Eperon d’Or als museum noodgedwongen de deuren gesloten houden. In de eerste lockdown werden tal van digitale activiteiten opgestart en nu wordt voor de eerste keer ook een interactieve gidsbeurt gestreamd”, verduidelijkt de schepen.

“Stipt vanaf 17.30 uur kan een half uur durende rondleiding in het borsteldeel van het museum live gevolgd worden via de Facebookpagina van Eperon d’Or”, zegt conservator Hilde Colpaert. “Het zal niet alleen mogelijk zijn om zo informatie te krijgen van de gids, er kunnen ook vragen gesteld worden waardoor het een interactieve rondleiding zal zijn. Deze livestream rondleiding komt in de plaats van de rondleiding waaraan de bezoeker in normale omstandigheden kan deelnemen op de derde zondag van de maand. Dan is er afwisselend een borstel- of een schoenentour. Als de maatregelen nog een tijd duren, dan kijken we ook om zo’n rondleiding te organiseren in het schoenendeel van Eperon d’Or.”

“Er wordt trouwens ook al een tip van de sluier gelicht aan de hand van de digitale tentoonstelling ‘Elk diertje levert de borstelmaker zijn pleziertje’ op de website erfgoedinzicht.be“, besluit schepen Himpe.

De livestream borsteltour is te volgen via de Facebookpagina Eperon d’Or op zondag 22 november van 17.30 tot 18 uur. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.