https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dries Claeys (Boer Zkt Vrouw) aangenaam verrast door brieven

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Maandagavond werd op VTM het dertiende seizoen van Boer Zkt Vrouw afgetrapt. Dries Claeys, de 32-jarige landbouwer uit Zuienkerke die ook een paardenpension runt, kwam net op tijd terug thuis na een romantisch weekendje in de Ardennen. “Ik was zelf ook heel benieuwd naar het resultaat.”

In de eerste aflevering lazen de zes boeren hun brieven die binnenkwamen na de oproep eerder dit jaar. De tien mannen en vrouwen die het meest indruk maakten, worden uitgenodigd op de boerderijen voor een speeddate. Nieuw dit seizoen, is dat de vijf kandidaten die het meest in de smaak vielen, zullen mogen blijven logeren. “Het speeddaten was heel leuk om te doen; ik voelde me daar goed op mijn gemak bij. Daar vijf kandidaten uitkiezen, ging ook nog. Maar dan werd het moeilijker. Vijf mooie vrouwen die bleven slapen op mijn boerderij, dat was toch wel even stressen. Ik heb mijn best gedaan om ze alle vijf in de watten te leggen“, glundert Dries. Volgens An Lemmens waren ze achteraf wel in de wolken. “Gelukkig moet ik ze niet alle vijf houden”, grapt Dries. “Gewoon één goe vrouwke, da’s al meer dan genoeg.”

Dries was aangenaam verrast door de brieven die hij kreeg. “Ook door de videoboodschappen: zo zie je meteen of je een vlotte dame voor je hebt. Een brief zegt tenslotte niet alles… De dames leken me wel allemaal oprecht, en maar goed ook: ‘t is voor mij dat ze moeten meedoen hé, niet om op de televisie te komen. Het waren eigenlijk heel uiteenlopende types; de ene al wat extraverter en nieuwsgieriger dan de andere.”

“Mijn favoriete type? Een jonge enthousiaste spring-in-‘t-veld die vlot in de omgang is: goed voor mijn paardenpension. Al is dat geen vereiste. Ze hoeft niet per se bezeten te zijn van paarden. Ze mag best wat bazig zijn, maar nu ook weer geen gendarme. (lacht) En qua uiterlijk? Gewoon een schoontje met een goed karakter. Ik ben niet zo moeilijk hoor.”

Fan van het programma

Dries kwam in het nieuwe seizoen van Boer Zkt Vrouw terecht via een bevriende landbouwer. “Ze hadden eerst naar hem gebeld, maar hij had al een vriendin. Dus zei hij, ik weet nog een goeie kandidaat voor jullie. En ik dacht: waarom niet? waar leer je ze anders nog kennen hé. Ik ga in het weekend wel eens uit, maar als je dan iemand ontmoet, moet die ‘klik’ er ook nog zijn. Je moet die ene goeie vinden.”

“Boer Zkt Vrouw is geen uitlachtelevisie, ik heb alle seizoenen gezien enben fan. Het programma zet de landbouw in een positief daglicht, en het ís ook een charmante sector. Een boer leeft in de vrije natuur.”

Dries profileert zichzelf als ‘de moderne boer’. “Je hebt dat cliché van de lompe onhandige boer hé. Ik wil tonen dat ze niet allemààl zo zijn.”

Kinderwens

Dries bouwde recent een huis vlakbij de boerderij, en vindt dat de tijd nu rijp is voor een relatie om echt aan zijn toekomst te beginnen. “Ik krijg af en toe de vraag hoe komt het dat je nog alleen bent? De liefde komt wel, zeggen ze. Maar je kan er ook niet blijven op wachten hé. En als ze niet komt, moet je de liefde misschien een handje helpen. Ik ben er nu 32: nog niet zo oud, maar ik wil het me niet over drie jaar beklagen dat ik mijn kans niet gewaagd heb in Boer Zkt Vrouw. De liefde mag gaan komen, en de eerste stap is nu gezet. Heel België mag het weten dat Dries een vrouw zoekt. En wordt het niets met Boer Zkt Vrouw, dan opent het programma misschien wel nieuwe deuren. Dit is sowieso een geweldig avontuur.”

Dries heeft ook een kinderwens. “Je eigen kinderen zien opgroeien in een liefdevolle omgeving: dat is het mooiste wat er is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.