Dichters in Huis van de Dichter voor tweede residentieweek Reservaat van Traagheid

Het Huis van de Dichter© LB
Het Huis van de Dichter© LB
Redactie KW

Twee jonge dichters verblijven volgende week in het Huis van de Dichter tijdens de tweede residentieweek van het Reservaat van Traagheid. De dichters Amina Belôrf en Jean D’Amérique zullen er werken aan nieuwe gedichten. De nieuwe gedichten worden in het voorjaar 2022 voorgesteld tijdens het festival van de Traagheid van de literaire organisatie VONK & Zonen.

Van 3 mei tot 7 mei zullen Amina Belôrf en Jean D’Amérique verblijven in het Huis van de Dichter. “Zij lossen het eerste duo af, dichter Astrid Haerens en afscheidnemend dichter des Vaderlands Carl Norac. Tijdens de tweede residentieweek van het Reservaat van Traagheid zullen Amina en Jean elkaar voor het eerst ontmoeten”, zegt Peter De Roo van het Huis van de Dichter. “In dit reservaat kunnen anderstalige dichters elkaar in alle traagheid leren kennen, kunnen ze samen dwalen in de stilte van de Vlaamse Velden, langzaam bouwen aan een nieuw landschap van gedeelde taal”, zei dichter des Vaderlands Carl Norac.

Nieuwe gedichten

Volgende week zal ook dit duo werken aan nieuwe gedichten die in voorjaar 2022, tijdens het festival van de Traagheid van de literaire organisatie VONK & Zonen, zullen voorgesteld worden. “Amina Belôrf staat op de planken en schrijft poëzie en proza. Ze is maatschappelijk werkster en columniste. Maandelijks schrijft ze voor Mo* over de wereld rondom haar. Sinds 2019 tourt ze rond met de poëtische voorstelling ‘Atlas – Antwerpen (retour)’, over de levenswandel van haar vader. Jean D’Amérique, geboren in Haïti in 1994, is dichter, toneelschrijver en auteur. Hij leidt het festival Transe Poétique en het literair tijdschrift Davertige. Hij heeft verschillende dichtbundels gepubliceerd. Zijn eerste roman, Soleil à coudre, werd in 2021 uitgegeven door Actes Sud. In juni zullen Els Moors en Lisette Lombé het Reservaat van Traagheid afsluiten tussen 7 juli en 11 juni. (LBR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.