De Striep komt gedeeltelijk in Wevelgemse handen

Ilias en Daniel Cool in hun bekende stripwinkel.© Davy Coghe
Ilias en Daniel Cool in hun bekende stripwinkel.© Davy Coghe
Redactie KW

Stripspeciaalzaak De Striep in de Katelijnestraat wordt vanaf september opgedeeld in twee firma’s binnen dezelfde winkelruimte. “Mijn zoon Ilias zal zich verder ontfermen over de tweedehandsstripverhalen en de afdeling nieuwe strips heb ik overgelaten aan de mensen van Stripweb uit Wevelgem”, zegt stichter Daniel Cool.

De Striep, de speciaalzaak in stripverhalen in de Katelijnestraat, werd veertig jaar geleden opgericht door Bruggeling Daniel Cool, vanuit een enorme passie voor het beeldverhaal. Naar aanleiding van die verjaardag werd het boek ‘Schimmen over Brugge’ uitgebracht, een selectie van rijkelijk geïllustreerde verhalen die zich in Brugge afspelen. Nu stichter en zaakvoerder Daniel Cool 65 jaar is, zocht hij een goede en veilige toekomst voor wat onder de stripliefhebbers toch als een instituut wordt aanzien.

“We hebben hier een enorm uitgebreid assortiment. Ik ben daar langzaam in kunnen groeien. Mijn zoon Ilias werkt nu al zo’n vijf jaar bij me in de zaak, in een team dat uit zes mensen bestaat, en de piste dat hij de zaak volledig zou overnemen werd verkend”, zegt Daniel Cool.

Kennis van stripwereld

Maar het bleek onmogelijk om dat allemaal alleen te beheren, de benodigde kennis van de stripwereld daarvoor is niet te onderschatten. “Daarom hebben we een andere oplossing gezocht. Ik ben al enige tijd in contact met Christophe Casier en Filip Troch van Stripweb. Zij beheren een indrukwekkend online verkooppunt voor stripverhalen en hebben ook een eigen winkel in Wevelgem, de thuisbasis van Christophe”, aldus Daniel.

Christophe en Filip zijn bijzonder ambitieus, met nu ook een winkel in Brussel en binnenkort ook een in Gent die ze overnemen. Ze toonden ook interesse in De Striep, maar dan vooral op het assortiment nieuwe strips. “Zo konden we een overeenkomst bereiken waarbij Stripweb het gedeelte nieuwe strips overneemt van mij. De tweedehandsstripverhalen worden daarvan losgekoppeld en zal worden overgenomen door mijn zoon, die dan ook zelfstandige zal worden.”

Alle huidige medewerkers blijven actief in de zaak. Ook Daniel Cool zal zelf blijven meewerken, al zal dat voortaan wat meer achter de schermen zijn.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten