Cultuurcentrum Brugge stelt nieuw seizoen in het vooruitzicht

Nicholas en Tim Oelbrandt.©Picasa gf
Nicholas en Tim Oelbrandt.©Picasa gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Door de tweede lockdown ten gevolge van de coronacrisis verliep het voorbije seizoen ook voor het Cultuurcentrum Brugge in mineur. Men hoopt er dan ook dat het nieuwe seizoen wel onder een goed gesternte mag starten.

Aan de programmatoren zal het niet liggen. Zij kondigen liefst meer dan 160 activiteiten aan, verspreid van september 2021 tot juni 2022. “Wat we volgend cultuurseizoen aanbieden, vormt de ziel van onze werking: publiek en artiesten samenbrengen in onze zalen. Schoonheid, creativiteit en inspiratie bieden. Elke dag, voor iedereen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

“We hopen dat het programma voor het nieuwe cultuurseizoen hongerige zintuigen en verlangende harten voedt. We kijken er hard naar uit om het publiek opnieuw te ontmoeten.”

Namen à volonté

Dat publiek mag naast een hele rist theater-, dans-, familie- en circusvoorstellingen ook concerten en tentoonstellingen tegemoetzien. In een persbericht lost het Cultuurcentrum Brugge al heel wat namen. Zo mag je je verwachten aan volgende theatervoorstellingen: ‘Billy’s Violence’ van Needcompany, ‘Het gezin Van Paemel’ van SKaGeN, ‘Bovary’ van KVS/Carme Portaceli & Michael De Cock, ‘Oresteia’ van hetpaleis/Simon De Vos, ‘Moby Dick, at last Queequeg speaks’ van LOD/Gorges Ocloo, Dominique Pauwels & Ben Okri, ‘Medea’ van Theater Malpertuis, ‘Dear Winnie,’ van JR.CE.SA.R, KVS & NNT, ‘De man die zijn haar kort liet knippen II’ van Compagnie de KOE en ‘Witch Hunt’ van Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni.

Daarnaast kan je alvast beginnen uitkijken naar dansvoorstellingen van onder meer Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui, Patricia Guerrero, Ana Morales, Nevski Prospekt & Kollektiv-F, Siamese Cie, Alexander Vantournhout/not standing en Ultima Vez/Wim Vandekeybus.

Familie

Ook familievoorstellingen zijn een vaste pijler van het jaarseizoen van het Cultuurcentrum Brugge. Volgende producties doen straks Brugge aan: KIER van hetpaleis/Kim Karssen & Hendrik Kegels, Click van Sprookjes enzo/Pietro Chiarenza, De binnenkamer van Binta van Laika/Aminata Demba, plastiekBERTRAND van KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN, De koningin is verdwenen van KOPERGIETERY/Anna Vercammen en De grote reis van Meneer Beer van Theater Tieret & Walrus.

Voornoemd Brugs cultuurhuis kan ook bogen op een sterke circustraditie. Daarom rollen ze in het nieuwe seizoen de rode loper uit voor onder meer Alfonso Barón & Luciano Rosso, Circa, Compagnie Iéto, Lapso Cirk, Nicholas en Tim Oelbrandt & De Studio .

Muziek en actuele beeldende kunst

Wat zou een leven zijn zonder muziek? Daarom zet het Cultuurcentrum Brugge de deuren van de Koninklijke Stadsschouwburg, de MaZ en Cultuurzaal Daverlo open voor naar eigen zeggen “feestelijke, bijzondere of intieme concerten van onder andere Admiral Freebee, Brussels Jazz Orchestra & Kommil Foo, George Baker, The Calicos, Cowboys & Aliens, Jools Holland, Jaouad, Gisela João, Les Truttes, Los Lobos, Ibrahim Maalouf Duo, Randy Newman, Jef Neve, Wim Opbrouck, Axelle Red, Nucleus Roots, Spinvis, Stef Kamil Carlens, Astrid Stockman, The Kyiv All Girl Ska Orchestra en Jonas Winterland.

En dan hebben we nog de actuele beeldende kunst met een sterke Brugse inslag, getuige AiR Biekorf 6.0, Sylvie Crutelle (drie tentoonstellingen), Jean Godecharle, Sien Goderis en Input/Output 2021.

Huiskunstenaars

Naast Crutelle zijn Sam Louwyck en Anna Vercammen volgend seizoen de huiskunstenaars van het Cultuurcentrum Brugge. Op donderdag 3 juni krijg je vanaf 20 uur hun plannen te horen tijdens een livestream vanuit de Stadsschouwburg. Wim Opbrouck zorgt voor de muzikale omlijsting. Voor deze seizoensvoorstelling kan je een gratis ticket reserveren via ccbrugge.be .

“Om een maximale veiligheid te garanderen, verkopen we de plaatsen in onze zalen op basis van een kleinere bezetting”, zegt Filip Strobbe, directeur van het Cultuurcentrum Brugge. “Hierdoor zullen sommige voorstellingen sneller uitverkocht zijn dan normaal. We vragen begrip hiervoor. Zodra de coronamaatregelen het toestaan, vergroten we de capaciteit van onze zalen en contacteren we diegenen die op de wachtlijst staan. Een plaats op de wachtlijst biedt echter geen garantie op een ticket.”

Vanaf maandag 31 mei kun je vanaf negen uur het programma ontdekken op de website www.ccbrugge.be .

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.