Conservatorium sluit het jubileumjaar in schoonheid af

©JVGK JVGK
©JVGK JVGK
Redactie KW

Hoewel het jaar van de 150ste verjaardag (nog) niet gevierd kon worden met de geplande overzichtstentoonstelling en grootse slothappening, kan het Conservatorium nu met goed nieuws uitpakken. In het Groeningeheem wordt een splinternieuwe danszaal in gebruik genomen.

De nieuwe balletzaal aan de Passionistenlaan moet de plaats worden voor danseducatie en hedendaagse dans. “De vloer is bijvoorbeeld uitgerust met vering. Bij gewoon ballet moet die eerder strak zijn, bij hedendaagse dans mag er vering zijn omdat de dansbewegingen anders zijn en er ook meer op de vloer gewerkt wordt. Er is ook een zaalbrede spiegelmuur en er zijn mobiele barres. Alles dus om aan de huidige noden van zowel klassieke als hedendaagse dans te voldoen”, duidt directeur Erik Desimpelaere. “We durven ook verder denken. Het Conservatorium zal er zelf lessen geven maar we zetten ook in op complementaire samenwerkingsverbanden met de reeds aanwezige dansgroepen die danseducatie geven en doen: denk maar aan Passerelle en Polydans.”

Een eerste samenwerking staat op het programma in de krokusvakantie van 2021. Het Conservatorium organiseert er samen met Passerelle een dansstage. “Ook voor het Conservatorium was 2020 een atypisch jaar. De geplande festiviteiten rond 150 jaar Conservatorium dienen we even uit te stellen, maar we zijn hoopvol voor de toekomst. Met deze spiksplinternieuwe danszaal breiden we de capaciteit uit en geven we ademruimte aan het Conservatorium om nog verder te groeien”, besluit Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs en Kunstonderwijs. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier