Cocktails en hapjes van Sergio Herman op WECANDANCE

Evelien De Lint en Bart Roman van We Can Dance samen met cocktailmaker Paul Morel. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op het binnenkort wellicht uitverkochte en bijzonder hippe festival WECANDANCE in Zeebrugge vind je ook dit jaar geen pak friet en andere fastfood. Naast muziek én sfeer kan je er wel terecht voor de fijne cocktails en smakelijke hapjes van het Aircafé in Cadzand van Sergio Herman.

De organisatoren van WECANDANCE in Zeebrugge rekenen op een uitverkocht festival, op het evenementenplateau van Zeebrugge op 9, 10 en 11 augustus. U leest het goed, WECANDANCE duurt niet langer twee dagen, maar wel drie dagen. Een uitverkocht festival betekent zo’n 35.000 bezoekers. “We hebben er de vrijdag bijgenomen, omdat we merken dat veel mensen er een volwaardig weekend willen van maken. We verwachten méér volk maar willen het ‘chill’ gevoel op het festivalterrein behouden, dus daarom willen we liever een extra dag dan meer volk op de site“, zegt mede-oprichter en organisator Bart Roman.

Op Wecandance kan je onder meer een fancy croque eten.
Op Wecandance kan je onder meer een fancy croque eten.© Davy Coghe

Ook voor de zevende editie van dit populaire evenement werken de organisatoren samen met de bekende Zeeuwse sterrenkok Sergio Herman en zijn team. “Sergio en ik zijn al zo’n tien jaar goede vrienden“, zegt Bart Roman. “Al van in mijn kindertijd ging ik met mijn ouders voor verjaardagen jaarlijks naar zijn restaurant Oud Sluis. En we zijn door de jaren blijven contact houden. Sergio kwam ook vaak over de vloer in de Kitsch Club in Knokke die ik nog met enkele vennoten, waaronder John Noseda die ook vennoot is in We Can Dance, heb gerund. Hij was direct enthousiast over ons evenement en van bij de tweede editie, in 2014, is hij mee op de kar gesprongen. Dat was twee keer met zijn restaurant The Jane, daarna met Pure C en voor de eerste keer met Aircafé, het laagdrempelige eetcafé hier bij AirRepublic in Cadzand.”

“Aircafé krijgt een afzonderlijke, maar voor iedereen toegankelijke zone op We Can Dance. We zullen er vijf gerechtjes brengen, waaronder een heerlijke garnalenkroket en een verfijnde croque monsieur, en maar liefst zes verschillende cocktails. De cocktails zijn overigens van de hand van mixologist en gedreven bartender Paul Morel, die al heel vaak met Sergio Herman samenwerkte, onder meer in The Jane. De prijzen voor de hapjes zijn tussen de acht en de twaalf euro en het gaat om hapjes die ‘de maag wel goed vullen’, zoals dat wel nodig is op een festival. Dus dat lijkt me zeker democratisch.”

In totaal zijn er op WECANDANCE twaalf foodstandjes. “En neen, ook dit jaar staat er geen frietkraam; we willen ons onderscheiden van andere festivals en ruim de kans bieden en aandacht geven voor fijnere en ook gezonde hapjes“, klinkt het bij organisator Bart Roman. “Ook restaurant Pure C zal overigens aanwezig zijn maar daarvoor moet er wel gereserveerd worden.”

Sergio Herman op het strand van Zeebrugge, waar hij straks achter de kookpotten staat.
Sergio Herman op het strand van Zeebrugge, waar hij straks achter de kookpotten staat.© Davy Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier