Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens

Op de foto zien we de mensen van hARTwerk die de potten hebben vervaardigd, samen met Simon Glorieux en Stephen Van de Vijver van Arreli Keukens. © EVG
Redactie KW

Tijdens het opendeurweekend van 20 en 21 april bij Arreli Keukens & Interieur in Roeselare pakt het bedrijf uit met handgemaakte attenties voor hun klanten.

“We zochten een uniek, handgemaakt geschenk en besloten samen te werken met het kleiatelier van Dominiek Savio. Vorig jaar hebben we bier gebrouwen en dit jaar kozen we voor handgemaakte potten, vervaardigd door de cliënten van Dominiek Savio. In ons bedrijf staat ambacht centraal en we willen tevens iets doen voor de samenleving. De handgemaakte, ruwe en robuuste potten die gevuld kunnen worden met kruiden of keukengerei staan prachtig in onze massief eiken keukens”, aldus Simon Glorieux en Stephen Van de Vijver. Bij hARTwerk worden alle creatieve initiatieven van de volwassen cliënten in het dagcentrum gebundeld. In het atelier werken mensen met een (neuro-)motorische beperking of een hersenletsel. Elk stuk werd met de grootste zorg vervaardigd.

Toewijding

“Het is een bijzondere samenwerking, want ambacht staat in beide organisaties centraal. We zijn dan ook blij en vereerd met deze samenwerking met de mensen van Dominiek Savio. Onze cliënten vervaardigden met veel toewijding deze potten. Het geeft hen een kans om hun vaardigheden en talenten te tonen. De makers stralen van trots, wetende dat hun potten de keukens van Arreli zullen sieren. We merken ook dat onze cliënten er veel over vertellen tegen vrienden en familie”, vertelt atelierbegeleider Inge. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier