Brugse curator op Biënnale Venetië 2022

Hilde Teerlinck mag Vlaanderen mee vertegenwoordigen op de Biënnale in 2022. © Archieffoto Belga
Redactie KW

Curator Hilde Teerlinck, met roots in Brugge, en kunstenaar Francis Alÿs zijn gekozen om Vlaanderen te vertegenwoordigen in het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië voor beeldende kunsten in 2022.

Het geselecteerde voorstel van Hilde Teerlinck en Francis Alÿs overtuigde de jury in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media door een concept met nieuw en bestaand werk rondom het sleutelwerk ‘Haram Football’.

Francis Alÿs is een kunstenaar die persoonlijke ervaringen via een unieke beeldtaal in kunst kan vertalen. Dit is tevens één van de terugkerende thema’s in het persoonlijke onderzoek van de curator. De thema’s van Francis Alÿs zijn universeel en actueel, vertaald in een beeldtaal die politiek is en tegelijk toegankelijk voor iedereen. Door in extreme en radicale omstandigheden te werken, stelt Alÿs existentiële vragen.

Francis Alÿs werd in 1959 geboren in Antwerpen en woont en werkt sinds 1986 in Mexico-stad. Hilde Teerlinck werd in 1966 geboren in Brugge en woont en werkt sinds 2017 in Barcelona. Daar is ze directeur van de Han Nefkens Foundation. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.