Brugs festival Red Rock Rally verhuist naar evenementenplein van Het Entrepot

Redactie KW

Een jaar na de vijfentwintigste editie van de Red Rock Rally met de afscheidnemende The Van Jets als headliner moesten de organisatoren vorig jaar een streep trekken door hun voorjaarsfestival in het Brugse Astridpark. Er kwam enkel een online editie van hun rockconcours. Voor dit jaar kondigen de initiatiefnemers een coronaproof bubbeleditie van de Red Rock Rally aan.

Het team achter de Red Rock Rally in de Botanieken Hof in Brugge verwacht niet dat er door de heersende Covid-19-pandemie tegen de komende lente al opnieuw (middel)grote festivals op het getouw gezet zullen mogen én kunnen worden.

“Daarom hebben we besloten om meteen te kiezen voor een coronaproof bubbeleditie van ons muzikaal gebeuren”, zegt Mario Willemsens, coördinator van de Red Rock Rally. “We gaan een beperkt programma voor een kleinschalig publiek, verspreid in bubbels, aanbieden. Hiervoor wijken we uit naar het evenementenplein voor Het Entrepot. Voor wie er niet bij kan zijn, onderzoeken we momenteel of we een livestream op het getouw kunnen zetten.”

Vier bands

De Red Rock Rally voorziet in 2021 een afgeslankt programma. “Festivalgangers zullen tijdens ons festival in hun bubbel moeten blijven. Daarom gaan we om 17.30 uur van start met de winnaar van ons rockconcours. Aansluitend programmeren we drie bands. Die namen maken we in de loop van januari bekend”, stelt Willemsens in het vooruitzicht.

Voor dat concours kunnen beginnende bands zich, zoals tijdens de voorbije jaren, vooraf inschrijven. Dit kan vanaf vandaag, vrijdag 1 januari 2021, via vi.be, het aanspreekpunt voor artiesten en bands in Vlaanderen en Brussel. Eind januari is de deadline voorzien. In tegenstelling tot andere jaren zal de jury van deze muziekwedstrijd meteen de winnaar selecteren uit alle vi.be-inzendingen. Die primus mag op zaterdag 1 mei 2021 de eenentwintigste editie van voornoemd bubbelfestival openen.

“Om vlotjes iedereen in bubbels te kunnen onderbrengen is ons festival voor het eerst niet gratis en zullen we een bescheiden toegangsprijs vragen. Rond half maart 2021 starten we de voorverkoop op in samenwerking met In & Uit Brugge. Tickets verkopen we per bubbel”, aldus Willemsens.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.