Bovekerkse doet wat kinderen niet mogen: op de ramen tekenen

We herkennen v.l.n.r. Marc Crevits, André Schollier, schepen Dirk Ampoorter, Kurt Deram, Rudy Willaert, Frederik Willaert en Gerdi Staelens. Ontbreken op de foto Bert Dehullu en Eddy Willaert.© Foto Coghe
We herkennen v.l.n.r. Marc Crevits, André Schollier, schepen Dirk Ampoorter, Kurt Deram, Rudy Willaert, Frederik Willaert en Gerdi Staelens. Ontbreken op de foto Bert Dehullu en Eddy Willaert.© Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Airbrushtattoos, glittertattoos, ‘belly paintings’ of kindergezichtjes schminken,… Eva Berneel zou in normale tijden drukke weekends met veel communies, feestjes en evenementen voor de boeg hebben. Maar voorlopig is haar agenda enkel gevuld met af en toe een raamtekening of -gedicht. “Dat is iets nieuws, maar wel iets wat ik ook wil blijven doen na corona”, aldus de creatieve Bovekerkse.

Eva Berneel (38) is afkomstig uit het Gentse, maar volgde de liefde naar West-Vlaanderen. Samen met Tom Vande Meirssche en hun twee zonen Aiden (15) en Colin (12) woont ze langs de Bovekerkestraat in Bovekerke, op een steenworp van d’Oude Schole. Eva en Tom werken allebei bij CNH in Zedelgem. Eva als lasser en Tom als CNC-draaier. “Eigenlijk ben ik afgestudeerd als theatergrimeuse. Maar de theaterwereld is klein. Bovendien volgde na de studies nog twee jaar stage. Om die periode te overbruggen, had ik dus een redelijk groot kapitaal nodig. Ik besliste daarom om het over een andere boeg te gooien en zocht een job in het metaal”, begint Eva.

“Op mijn dertigste heb ik ook een opleiding metaalbewerking en lastechnieken gevolgd bij de VDAB. Ik had in de lijst met knelpuntberoepen gekeken en lasser worden, dat zag ik wel zitten. Een keuze die ik me niet heb beklaagd. Ik doe het niet alleen graag, ik kan het ook goed. Als ik dat mag zeggen tenminste”, lacht ze.

Design by Pixie

Haar creatieve ei kon ze daardoor vele jaren niet echt kwijt, maar een schoolfeest bracht daar verandering. “Ik was op het schoolfeest van mijn zoontjes en daar waren een juf en een mama kinderen aan het grimeren. Er stond een rij van hier tot ginder en ik vroeg of ik misschien een handje kon toesteken. Zo is de bal aan het rollen gegaan en ging ik jaarlijks schminken op het schoolfeest en al snel volgden ook communies en andere feestjes. In 2016 besliste ik om in bijberoep te starten.” Eva doopte haar zaak Design by Pixie en ondertussen doet ze al veel meer dan enkel kindergrime. De Bovekerkse zet ook glittertattoos, doet aan airbrush op het lichaam en belly painting . “Ik maak dan een tekening op de buik van een zwangere vrouw. Veelal is dat voor een fotoshoot of voor het geboortekaartje”, legt Eva de term belly painting uit.

Maar sinds corona is haar orderboek zo goed als leeg. Geen airbrushtattoos op Rock Werchter, geen kindergrime op Efteling aan Zee. “Op één activiteit na afgelopen zomer in Wijnendale, was mijn agenda de voorbije maanden tot nul herleid. De evenementen, creatief bezig zijn, blije gezichten,… Ik mis het enorm.”

Positieve boodschap

Om toch nog wat bezig te blijven, is Eva sinds kort gestart met raamtekeningen en -gedichten. “Zo werd ik al gevraagd door de bibliotheek en het rusthuis in Kortemark om raamtekeningen te maken. En ook Lieselotte Ide van kapsalon De Hoofdzaak vroeg mij een tijdje geleden om een positieve tekst op haar ramen te zetten. Ook al was haar kapsalon toen dicht, toch wou ze iedereen een hart onder de riem steken met een positieve boodschap. Nu mocht ik voor een tweede keer langsgaan. Het is iets nieuws wat ik ontdekt heb en ik wil het zeker ook blijven doen na corona”, besluit Eva.

Info: 0496 02 21 98.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.