https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Poperingse bib en Mediatheek De Lovie vzw werken samen

Bib Poperinge en Mediatheek De Lovie vzw werken samen - Lieve Campforts (bibliothecaris) – Patrick Deferme (directeur De Lovie vzw) – Loes Vandromme (schepen cultuur) – Lander Houwen (medewerker Trefhuis De Lovie vzw).©MICHAEL DEPESTELE
Bib Poperinge en Mediatheek De Lovie vzw werken samen - Lieve Campforts (bibliothecaris) – Patrick Deferme (directeur De Lovie vzw) – Loes Vandromme (schepen cultuur) – Lander Houwen (medewerker Trefhuis De Lovie vzw).©MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Vanaf 1 juni kunnen bibleden van Poperinge ook terecht in de mediatheek van De Lovie vzw. Benevens voor eigen medewerkers van De Lovie vzw en personen die er ondersteund worden, is de collectie nu ook toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Poperinge. Apart inschrijven is niet nodig. De materialen van de mediatheek van De Lovie vzw werden ingevoerd in de catalogus van de bib en zijn online op te zoeken.

“Dankzij de afspraak tussen de stad en De Lovie vzw, krijgen de bibleden toegang tot een extra collectie, die zeker voor studenten en professionelen in de zorgsector erg interessant is. De Lovie vzw van haar kant kan rekenen op de stad en de bibliotheek voor een professioneel uitleensysteem en de nodige ondersteuning. Zo gaat het uiteindelijk om een win-winsituatie voor beide partijen en niet te vergeten het brede publiek.”, zo licht schepen van Cultuur Loes Vandromme (CD&V) de motivatie van het initiatief toe.

5.000 werken

De mediatheek van De Lovie behelst zo’n 5.000 werken: enerzijds informatieve werken rond orthopedagogie, aansluitend bij het specifiek soort sociaal werk van De Lovie vzw en anderzijds boeken, cd’s en dvd’s gericht naar personen met een beperking.

Die laatste zijn dan vooral prentenboeken, zogenaamde ‘Makkelijk Lezen’-verhalen, cd’s in het populaire genre; veel Nederlandstalig, maar ook instrumentaal werk en verder dvd’s met heel wat reeksen tekenfilms en andere producties. De materialen kunnen ter plekke geraadpleegd, ontleend en teruggebracht worden.

De mediatheek is vanaf dinsdag 1 juni toegankelijk voor externen, tijdens de volgende openingsuren: maandag tot vrijdag 10 tot 18 uur, gesloten op feestdagen.

De bib van De Lovie vzw is gevestigd op het woonpark De Lovie, in het gebouw Trefhuis (Krombeekseweg 82, Poperinge). De andere locaties van De Lovie vzw blijven nog steeds gesloten voor externen omwille van covid-19.

Meer info? Contacteer het Trefhuis via trefhuis@delovie.be of 057/34 42 63.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten