Mijn Leestipper en Bieblo helpt lezers een goed boek te kiezen

Brecht Warnez stelt Mijn Leestipper voor.© foto Nele
Brecht Warnez stelt Mijn Leestipper voor.© foto Nele
Redactie KW

De Wingense bibliotheek introduceert Mijn Leestipper, een digitale tool voor gepersonaliseerd leesadvies. Iedere lezer kan op die manier tips over boeken ontvangen. De kinderen kunnen die verkrijgen via Bieblo.

Boeken lezen is voor velen een leuke vrijetijdsbesteding. Steeds meer mensen verkennen de bibliotheek. De bib van Wingene wil de lezers nog meer bijstaan en hen het nodige advies schenken. Voortaan kan dat via Mijn Leestipper. “Lezers verrassen en prikkelen om nog meer te lezen, daar draait Mijn Leestipper om”, verduidelijkt schepen van Bibliotheek Brecht Warnez. “Via de digitale tool krijgen de lezers gepersonaliseerd advies.”

De werking is heel eenvoudig. Leden van de bib kunnen inloggen met hun bibliotheekprofiel op mijnleestipper.bibliotheek.be . Via enkele vragen en op basis van de leenhistoriek krijgt het profiel van de lezer vorm en volgen er meteen heel wat leestips. Wie dat wil, wordt maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht over nieuwe leestips. Mijn Leestipper vertelt ook waarom de gebruiker bepaalde leestips te zien krijgt.

Jonge lezers

De jonge lezers worden zeker niet vergeten en krijgen ook zinvolle hulp bij het kiezen van een juist boek. “Via Bieblo kunnen 6- tot 11-jarigen via een touchscreen spelenderwijs hun interesse aanduiden en vervolgens krijgen ze op basis daarvan leuke leestips te zien”, gaat Brecht verder. “Wie Mijn Leestipper of Bieblo wil gebruiken, maar digitaal niet zo een krak is, kan altijd terecht bij het bibliotheekteam. Zij helpen waar nodig en staan altijd klaar om lezers te ondersteunen bij hun zoektocht naar een goed boek.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.