Kortrijk brengt eigen boek uit als ode aan de Kortrijkse Belpop

©KW Webredactie (Foto GF)
©KW Webredactie (Foto GF)
Redactie KW

Stad Kortrijk, Muziekcentrum Track en Schouwburg Kortrijk brengen in samenwerking met Belpop Bonanza een Kortrijks belpopboek op de markt: ‘Van Johny Turbo tot Amenra’.. Het toont een overzicht van de Kortrijkse muziekgeschiedenis aan de hand van dertig bepalende muzikale momenten.

De auteur van het boek is schrijver Jan Delvaux, een belpopkenner die al meerdere boeken over de Belgische popgeschiedenis schreef. Hij staat bekend als absolute kenner van het genre. Zo vertelt hij al 400 afleveringen lang markante Belgenverhalen op Radio 1 en is gast bij Belpop op Canvas. Samen met Jimmy Dewit, ook bekend als dj Bobby Ewing, maakt hij onder de vlag Belpop Bonanza theater en televisie over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis. De muzikale momenten die aan bod komen zijn heel divers: het gaat van de levenswijsheid van Johny Turbo tot de metalreligie van Amenra. En daartussen: de oerpunk van P.I.G.Z., de electrorock van Goose, de pianovirtuositeit van François Glorieux en het muzikale maximalisme van SX. Deze gefragmenteerde aanpak vormt een overzichtelijke waaier van de rijke Kortrijkse muziekscene.

Vanaf 18 december is ‘Van Johny Turbo tot Amenra’ te koop in de lokale boek- en platenhandels, Toerisme Kortrijk en de Kortrijkse bibliotheken. Na de kerstvakantie is het boek ook te verkrijgen in Muziekcentrum Track. Je kan het boek vanaf vandaag al online reserveren via www.muziekcentrumtrack.be of de ticketshop . Het boek kost 23 euro.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.