Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Zoon van een Moordenaar’

Van het boek Kind van een Moordenaar, het levensverhaal van Renzy Tielens, gingen ondertussen al meer dan 2.000 exemplaren over de toonbank.g © gf
Wouter Vander Stricht

Op de wijk Rodenburg komt Renzy Tielens samen met psycholoog Guido Verhaeren zijn aangrijpende levensverhaal doen. Op die manier wil hij er mee voor zorgen dat de problematiek van intrafamiliaal geweld niet van de politieke agenda verdwijnt.

In het boek ‘Zoon van een Moordenaar’ vertelt Renzy Tielens zijn levensverhaal. De 47-jarige Avelgemnaar was amper tien jaar toen hij met eigen ogen zag dat zijn vader zijn moeder in koelen bloede vermoordde. “En hij kwam er nog mee weg ook.” Renzy wachtte om zijn verhaal neer te pennen tot zijn vader overleed, want de schrik dat hij zijn gezin iets zou aandoen zat er nog altijd in, ook al werd hij bijna 90 jaar. “Van het boek zijn ondertussen meer dan 2.000 exemplaren verkocht, iets wat ik nooit verwacht had. Het ligt nu nog altijd in de boekhandel.” Het is dan ook een ongelofelijk verhaal, dat in heel Vlaanderen weerklank kreeg en dat zorgde ervoor dat er ook interesse was uit Limburg. “Ik ben in contact gebracht met Inge Mariën van Theatergroep Motus. We hebben al enkele keren samen gezeten en er is ondertussen ook al een script dat ik mocht lezen. En dat zit fantastisch in elkaar. We gaan nu nog op zoek naar fondsen, maar het is de bedoeling dat het eind 2025 overal in Vlaanderen op de planken komt. Met professionele acteurs! We hopen zo ook het thema bij heel wat mensen levendig te houden. Want het was recent ook opnieuw in het nieuws, de cijfers over intrafamiliaal geweld zijn ontluisterend. En daarom ging ik ook graag in op de uitnodiging van klinisch psycholoog Guido Verhaeren voor een gespreksavond. Ik ken hem ook van bij de jeugd van KV Kortrijk waar hij actief is als sportpsycholoog”, aldus Renzy die als doelman en later als keepertrainer de nodige bekendheid geniet in het voetbalmilieu. “Guido zal die avond in goede banen leiden, ik kom er aan het woord en ook mijn dochter Fee die zelf toegepaste psychologie studeert zal ook aan het gesprek deelnemen. Ik heb uiteraard ook mindere momenten, waarbij ik in een hoekje beland. Zaken die de buitenwereld niet ziet, maar waarover mijn dochter kan getuigen.”

Muzikale intermezzo’s

Het blijft een actueel, maar tegens zwaar thema uiteraard. “Daarom ook dat zangeres Jenna voor muzikale intermezzo’s zorgt. De mensen zullen voor de pauze ook vragen op papier kunnen zetten, die nemen we dan even door en daarna tracht ik die beantwoorden. Het moet dus een wisselwerking worden met het publiek. Want ik heb ook al ervaren dat mijn levensverhaal heel wat losmaakt bij mensen.”

De gespreksavond vindt plaats op woensdag 24 april vanaf 20 uur in Kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Spieghele op de wijk Rodenburg. Toegang 10 euro met inbegrip van een drankje. Ook het boek van Renzy zal er te koop aangeboden worden. Kaarten (ook nog aan de ingang te verkrijgen) en meer info via 0486 25 51 36 of 0477 93 80 37.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier